Hatalmas hír: újabb esküvő jön az angol királyi családban 1

Harry herceg eljegyezte barátnőjét, az amerikai színésznőt, Meghan Markle-t – jelentette be hivatalos közleményben a Clarence House hétfőn.

Harry herceg

Harry herceg az ötödik a trónutódlási sorban – ha megszületik Vilmosék harmadik gyermeke, akkor már a hatodik -, így csak az angol királynő engedélyével házasodhat, II. Erzsébet azonban áldását adta a kapcsolatra. A pár tavaly ismerkedett meg, nyilvánosan azonban csak néhány hónapja vállalják fel kapcsolatukat. Első hivatalos közös megjelenésük idén szeptemberben volt Torontóban, ahol eddig Meghan élt.

„Őfelsége, Wales hercege óriási örömmel jelenti be Harry herceg és Meghan Markle kisasszony eljegyzését. Az esküvő 2018 tavaszán lesz megtartva. További információkat a ceremóniával kapcsolatban később hozunk nyilvánosságra” – olvasható a Clarence ház nyilatkozatában. „Őfelsége és Markle kisasszony Londonban jegyezte el egymást november elején. Harry herceg egyből értesítette a Királynőt, valamint közeli családtagjait, és áldását kérte a frigyre Markle kisasszony szüleitől is. A pár a Kensington palotában, a Notthingham Cottage-ban fog élni.”

Hatalmas hír: újabb esküvő jön az angol királyi családban 3

Harry és Meghan tehát tavaszra tervezi az esküvőt, ami után ők is a Kensington palotába költöznek be, ahol Harry bátjya, Vilmos is lakik feleségével, Katalinnal, és két gyerekükkel, Györggyel és Charlotte-tal. Mikor kapcsolatuk kiderült, a brit és európai sajtó finoman szólva is nem kímélte a párt, ugyanis Meghan sok szempontból más, mint a királyi családban megjelenő eddigi barátok vagy barátnők.

Amellett ugyanis, hogy a hölgy amerikai, anyja fekete, apja pedig fehér – ősei között így rabszolgák és angol nemesek is vannak. Az sem elhanyagolható szempont, hogy Meghan elvált, három évvel idősebb Harry hercegnél, és hét éven át a Briliáns elmék című ügyvédes sorozat sztárja volt. Ezek miatt a brit sajtó szűnni nem akaró jelleggel támadta Harry barátnőjét, és szinte mindenki kijelentette, hogy ennek a nőnek semmi esélye sincs bekerülni a királyi családba.

Hatalmas hír: újabb esküvő jön az angol királyi családban 4

Tavaly novemberben azonban, amikor a pár még fél éve sem volt együtt, a királyi család sajtóirodája hivatalos közleményt adott ki, amiben arra kértek mindenkit, hogy hagyják békén a herceg barátnőjét, és ne zaklassák a családját se. Így tehát minden jel arra mutatott, hogy ez a kapcsolat más, mint Harry korábbi barátnőivel volt.

Azt is érdemes hozzátenni, hogy bár Meghan származása más, mint amit alapvetően egy királyi családba házasodó személytől elvárnának, viselkedésében mindenképpen méltó lesz a címre. Meghan ugyanis már jóval a herceggel való találkozása előtt felszólalt közügyekben, elkötelezett feminista és remek szónok. Már tizenegy éves korában elérte, hogy a Procter & Gamble megváltoztassa egyik reklámját, amiről úgy érezte, hogy sérti a nőket.

2015-ben például az ENSZ Woman tanácsán szólalt fel több száz ember, és maga az ENSZ főtitkár előtt, és szenvedéllyel beszélt a nemek közötti esélyegyenlőségről és a feminista elkötelezettségéről. Emellett már jó ideje támogatja a World Vision Canada tisztavíz-kampányát, és a nemek közötti egyenlőségért küzdő HeForShe kampányban is részt vett. Persze azáltal, hogy beházasodik a királyi családba, a figyelmét majd azokra a jótékonysági ügyekre kell majd fordítania, amiket a királyi család támogat évtizedek óta.

„Elképesztően örülünk a lányunk és Harry boldogságának” – adtak ki egy közleményt a Markle szülők is. „Meghan mindig is egy odaadó, végtelenül kedves lány volt. Óriási öröm számunkra, hogy láthatjuk őt Harryvel összeházasodni, aki hasonló értékekkel rendelkezik. Nagyon sok boldogságot kívánunk nekik!”

Közben kiderült néhány részlet a közelgő esküvőről is. A Kensington palota például bejelentette, hogy a királyi család fogja fizetni a költségeit – a virágoktól át a lakodalomig mindent. A tavaszi hónapok közül a májust célozták meg, mint dátumot, a helyszín pedig a St. George kápolna lesz a Windsor kastélyban.

Ez a templom jóval kisebb és meghittebb, mint a Westminster apátság vagy a Szent Pál katedrális – bátyja az előbbiben, szülei pedig az utóbbiban esküdtek egymásnak örök hűséget. A St. George kápolna több, mint 500 éves, és olyan nagy királyok sírhelyéül is szolgál, mint VIII. György és I. Károly. Királyi párok közül először VII. Edward esküdött itt, azóta szolgál királyi esküvők helyszínéül.

Meghan, mivel még nem brit állampolgár, mindenképpen azzá szeretne válni amilyen hamar csak lehet. Emellett, bár protestáns családba született, és katolikus iskolába járt, még nincs megkeresztelkedve, így ezt mindenképpen meg kell ejteniük még az esküvő előtt, hogy készen álljon az egyházi ceremóniára.   Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után