Hatalmas hajléktalanszállóvá alakítják London egyik legforgalmasabb metróállomását karácsonykor 1

A londoni Euston állomást óriási hajléktalanszállóvá alakítják át karácsony napjára, ráadásul a vendégeket nem várják majd üres kézzel.

euston

Első alkalommal, egy napra a rengeteg vonatot és utazót 200 hajléktalan fogja helyettesíteni, hogy ők is fedél alatt élvezhessenek egy karácsonyi vacsorát. Mivel aznap alapból sem futnak be és indulnak vonatok az Euston állomásról, úgy gondolták ez remek alkalom lesz arra, hogy átengedjék a kevésbé szerencséseknek. A St. Mungo és a Street Kitchen segélyszervezetek szervezik az akciót, kiegészítve a Network Rail 30 önkéntesével.

„Alkalmazottjaink ezrei ugyanúgy dolgoznak karácsonykor, hogy a vonathálózat zavartalanul működhessen” – mondta a Network Rail egyik részlegének vezetője.

Hatalmas hajléktalanszállóvá alakítják London egyik legforgalmasabb metróállomását karácsonykor 3

„Karácsonykor beosztva lenni nagyjából egyenlően oszlik meg a dolgozók között minden évben, de idén, mivel én és néhány kollégám pont szabadnaposak lettünk Szenteste, előjöttünk ezzel az ötlettel – hogy akkor idén munka helyett segítsünk a hajléktalanokon.”

Így karácsony napján 200 vendéget várnak majd az állomáson dekorációval és terített asztallal. A Street Kitchen, amely heti szinten 1000 embert lát el, készíti majd el a menüt. „Nagyon örülünk, hogy létrejött ez az esemény, és mi adhatunk neki otthont” – mondta a vonatállomás menedzsere.

„Az állomások mindig a helyi közösségek úgymond szívei, és mi ezt az örökséget akarjuk tovább vinni, karöltve a St. Mungo és a Street Kitchen szervezetekkel, akik a karácsonyon túl is folyamatosan azon tevékenykednek, hogy segítsék ezeket az embereket.”

10 tipp, hogyan takaríthatsz meg pénzt Angliában a hétköznapokban.

„Nagyon sok ember pont az emberi kapcsolatai, párkapcsolatai hozadékaként lett hajléktalan, így ez az időszak sokak számára különösen magányos” – tette hozzá a St. Mungo egyik vezetője.     Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás     Forrás

Megosztás