A brit főváros egyes részeit péntek reggelre teljesen elárasztotta a víz, a hirtelen jött hatalmas esőzésnek köszönhetően.

flooding-dianne

Észak-London egyes útszakaszai már csütörtök este elmerültek a szakadó esőben, mivel a csatornák a lehulló csapadéknak csak a töredékét tudták elnyelni ilyen rövid idő alatt. A brit meteorológiai intézet, a Met Office már szerdán sárga figyelmeztetést léptetett érvénybe, és azt is jelezték, hogy Dél-Anglia számos pontján, többek közt a fővárosban is áradásokat okozhat a vihar.

london-weather-large_trans++qVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ_vEN7c6bHu2jJnT8

A mai, pénteki napra egyébként további esőzéseket mondtak Anglia déli felén és a fővárosban és környékén is. Sőt egyes helyekre péntekre még jégesőt is jósoltak, szóval az esernyő fokozottan ajánlott.

Nem csoda, hogy árvíz volt, hisz voltak olyan részek, ahol egy óra alatt 30-40 mm eső hullott le.

Például Ruislip vagy épp Harrow környékén is sokan jelezték, hogy utcák kerültek víz alá. A St Margaret’s Avenue-n olyan állapotok uralkodtak, hogy minden bizonnyal nem csak az utca került víz alá, de jónéhány lakóházat is elöntött a víz.

flooding-3

Mások a Breakspear Road-nál számoltak be arról, hogy az utca egy tóvá alakult (Ruislip területén), de a Northolt Road Harrow deli felén is teljesen elmerült.

CsaF5qmWEAMHIvE

A Ruislip Manor metrómegálló is teljesen beázott és egy pár órára be is kellett zárni, azonban este 9 körül újra megnyitották. További külvárosi részek kerültek víz alá ideiglenesen. Szerencsére a város nagyobbik része megúszta komolyabb áradások nélkül, ezért a közlekedésben nem lesznek ma nagyobb fennakadások.

_90069210_charlielivingsromford

A sárga jelzés hivaalosan ma este 18 óráig marad érvényben, de elvileg holnapra az idő jelentősen javulni fog.      Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]