Hatalmas eső és több helyen árvizek London és Dél-Anglia egyes részein 1

Több drámai felvétel is készült amin utcák és autóutak kisebb nagyobb szakaszai kerültek teljesen víz alá, megbénítva ezzel a forgalmat Dél-Anglia és London több pontján is.

Hatalmas eső és több helyen árvizek London és Dél-Anglia egyes részein 3

A North Circular egyes részeit például lezárták a hatalmas vihar és nagyon heves esőzés miatt. A viharos, esős időjárás egészen a hétfői napig megmarad az ország déli felén a brit meteorológiai intézet előrejelzése szerint, a lezúduló eső pedig sok otthont és vállalkozást sodorhat veszélybe.

Hatalmas eső és több helyen árvizek London és Dél-Anglia egyes részein 4

A Highways England nemrég egy közleményben jelezte, hogy az M11 egyik kivezetőjénél, ami a North Circularra visz át, annyi víz gyúlt össze, hogy az útszakaszt teljesen le kellett zárni, mert nem lehet rajta keresztülhajtani. A forgalomirányító rendőrök már a helyszínen vannak és segítenek az arra utazókat más utakra terelni.

Hatalmas eső és több helyen árvizek London és Dél-Anglia egyes részein 5
az A406 és az M11 találkozásánál az út egy szakasza használhatatlan

A helyszínen elakadt autók sofőrjei közül sokan írtak a közösségi oldalakra is, hogy aki teheti, kerülje el a környéket, és több fotót is közzétettek arról, hogy milyen állapotok uralkodnak ott.

Hatalmas eső és több helyen árvizek London és Dél-Anglia egyes részein 6
London, Camberwell

Hatalmas eső és több helyen árvizek London és Dél-Anglia egyes részein 7

Steven Keates, a Met Office meteorológusa például azt nyilatkozta, hogy Suffolk déli része és az Isle of Wight közötti területeken ma este néhány óra alatt akár 100 mm csapadék is leeshet.

Mr. Keates elmondása szerint a viharokat a légáramlatok keveredése okozza, a földfelszín közelében a kánikulák miatt felmelegedett légréteg a magasabban levő hűvösebb légtömegekkel keveredik, miközben felemelkedik. Elég éles váltás ez a néhány nappal ezelőtti 32-33C-os hőséghez képest.

Hatalmas eső és több helyen árvizek London és Dél-Anglia egyes részein 8

Az előrejelzések szerint többek közt Norfolk és Bournemouth környékén, igen komoly esőzésekre lehet számítani a mai este folyamán, de egyes helyeken a jégeső sem lesz kizárt.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után