koronavírus uk

A koronavírus áldozatainak száma sajnos továbbra is napról napra emelkedik Nagy-Britanniában, méghozzá igen gyorsan. A vírussal megfertőződött személyek közül mostanra már 15,464-en vesztették életüket az országban. A pénteki nap folyamán újabb 888 ember vesztette életét a járvány miatt, míg a fertőzöttek száma 114,217-re nőtt. Összegyűjtöttük az elmúlt 24 óra fontosabb eseményeit, hogy mindenki naprakész legyen.

Az egész nap a betegekkel foglalkozó és életeket mentő NHS alkalmazottak számára egy napi £29-os bónuszt akarnak megszavaztatni a kormánnyal a liberáldemokraták. A párt egyik szóvivője azt nyilatkozta, hogy ez a pénzügyi juttatás teljesen megérdemelt lenne számukra, épp úgy mint ahogy a katonáknál is van egy hasonló extra kiegészítés, amikor bevetésen vannak. A párt emellett arra is felszólította a kormányt, hogy a járvány ideje alatt a vírus miatt elhunyt olyan alkalmazottak temetését, akik a koronavírus megfékezésén fáradoztak, nekik kéne fizetniük.

A temetők és a parkok nyitva kell, hogy maradjanak a kijárási korlátozások ellenére is, nyilatkozta az egyik kormánypárti szóvivő. A kormány tehát elég egyértelműen a helyi önkormányzatok tudtára adta, hogy nem lehet csak úgy bezárogatni őket, miután az elmúlt hetekben több incidens is volt amire egyes önkormányzatok úgy reagáltak, hogy közterületeket zártak le, hogy az emberek ne tudjanak ott csoportokba verődve „rosszalkodni”.

Miután már egy hónapja, hogy tart a kijárási korlátozás a szigetország területén, és az idő is egyre melegebb és naposabb, egyre többen vágynak rá egyre jobban hogy minden visszatérjen végre a rendes kerékvágásba. A korlátozások egy újabb három héttel lettek meghosszabbítva. Ez azt jelenti, hogy leghamarabb május 8-án enyhíthet a kormány a most érvényben lévő szabályokon.

Ez azonban még egyáltalán nem valószínű, ugyanis sokan attól tartanak, hogy ez túl korai lenne és a vírus terjedése újból felgyorsulna. A brit kormány azonban egyelőre még nem közölt hivatalos információt azzal kapcsolatban, mikor és miként tervezik megszüntetni a kijárási korlátozást. Nem megerősített hírforrások szerint azonban ez fokozatosan fog megtörténni, és sokak bánatára a pubok és egyéb szórakozóhelyek lesznek az utolsók amik újból megnyitják kapuikat a vendégek előtt.

Jó hír azonban, hogy az angliai önkormányzatok összesen további 1,6 milliárd font összegű támogatást fognak kapni a koronavírus-válság kezelésére – jelentette be Robert Jenrick miniszter.

Az egyik cég, amely a koronavírus elleni védőoltáson dolgozik, már embereken teszteli az ellenszert. Ezt egy kormányoldali hírforrás is megerősítette, és azt is elárulták, hogy a tesztek eredményei augusztusra már meg is lehetnek, vagyis a védőoltás röviddel ezután elérhetővé válhat mindenki számára. Persze, csak ha minden a terv szerint halad.

Sir John Bell professzor, aki maga is a kormány által megbízott a vakcina fejlesztésén dolgozó munkacsoport tagja, megerősítette, hogy a kísérletek és a tanulmány eredményeinek elemzése már folyik az oxfordi egyetem falai közt. Miközben a tudósok és az egészségügyi alkalmazottak versenyt futnak az idővel, a járvány továbbra is az egész világon terjed és mostanra világszinten a fertőzöttek száma 2.2 millió főnél, míg az áldozatok száma már 150 ezer fő fölött tart.          Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után