Egy angliai vidámparkban, Alton városában súlyos baleset történt egy hullámvasúton, amikor két szerelvény egymással összeütközött.

_83384649_incident-at-alton-towers-4-1

Az Alton Towers nevű vidámpark híres, Smiler nevű attrakciója, amin a baleset történt, egy modern, nagy sebességű hullámvasút. A baleset során az egyik kocsi, amiben 16 ember utazott, 85 km/h sebességgel beleszáguldott a másik, üres kocsiba, aminek nem kellett volna ott lennie. Az ütközésben 4 fiatal súlyos sérüléseket szenvedett.

Ami még rosszabb, hogy a szemtanúk állítása szerint a szerkezet már korábban lerobbant, és amikor azt hitték, hogy a probléma elhárult, a park vezetői üres kocsikkal kezdték tesztelni a vasút biztonságát, és működését. Ezen üres kocsik egyike okozta a balesetet.

JS33827691

A 16 utassal megrakott kocsi, közvetlenül az egyik hurokból kifelé jövet csapódott bele az előzőleg beragadt üres szerelvénybe. A baleset sérültjei több, mint 4 órát töltöttek a hullámvasút kocsijában ragadva, csaknem 8 méteres magasságban, mire mindenkit kimenekítettek.

294D050500000578-3107569-image-m-3_1433263176929

A sérülteket az orvosok, a légi mentők, a tűzoltók és a park alkalmazottai együttes erővel igyekeztek kimenteni. A baleset súlyosságát többen autóbalesethez hasonlították, ami nem csoda, hisz 85 km/h-val csapódott egymásnak a két kocsi. A 4 fiatalt, akik 17 és 27 év közöttiek voltak, súlyos lábsérülésekkel szállították kórházba, mentőhelikopter segítségével.

PAY-The-smiler-crash-at-Alton-Towers

„Ájult és sebesült emberek. Vér mindenhol. Borzasztó látvány. Vannak, akik még mindig be vannak ragadva a kocsiba. Most érkeznek a légi mentők.” – írta ki twitterre az egyik helyszínen lévő szemtanú.

Alton-Towers-Smiler

A hullámvasút egyébként méltán híres, ugyanis 14 hurok is van benne, továbbá 30 méteres magasságig megy fel és egy kör 165 másodpercig tart, amivel a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült, így garantáltan hajmeresztő élményt biztosít. A mostani baleset volt az eddigi legsúlyosabb a park történetében.

Ilyen egy kör Smiler-en:

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Facebook csoportunk 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-32997703