Hatalmas áradások és árvízveszélyre vonatkozó figyelmeztetések vannak Nagy-Britannia több száz pontján 1

Több száz árvízre vonatkozó figyelmeztetés van érvényben, ugyanis a Franklin vihar miatt heves esőzések vannak az Egyesült Királyság számos különböző térségében. Egy héten belül harmadszor sújtja az országot külön névvel ellátott vihar, amely várhatóan tovább növeli az elmúlt napokban okozott károkat és a fennakadásokat országszerte.

Hatalmas áradások és árvízveszélyre vonatkozó figyelmeztetések vannak Nagy-Britannia több száz pontján 3

Időjárási figyelmeztetések vannak érvényben ismét az erős szél miatt, a széllökések helyenként 100-120 km/h közöttiek is lehetnek. Többek közt ennek is köszönhetően további utazási káosz várható a nap folyamán, ami szintén tovább növeli a Dudley és Eunice viharok által korábban okozott károkat.

Az ország egyes részein a tartós heves esőzés hatására megemelkedett a vízszint, és néhány folyó már ki is lépett a medréből. Az embereket arra kérik, hogy maradjanak távol a Don folyótól Dél-Yorkshire-területén, mert a megáradt folyó „sebes folyású”, és a partja mentén több terület is teljesen víz alá került.

Hatalmas áradások és árvízveszélyre vonatkozó figyelmeztetések vannak Nagy-Britannia több száz pontján 4

A Rotherham Central a nap hátralévő részében nem üzemel, miután a pályát teljesen elöntötte a víz, így az állomás most sokkal inkább egy csatornára hasonlít.

Hatalmas áradások és árvízveszélyre vonatkozó figyelmeztetések vannak Nagy-Britannia több száz pontján 5

A Severn folyó egyes részein szintén az a veszély fenyeget, hogy még jobban kilép a medréből de sajnos a víz már most is a közeli Ironbridge-ben lévő otthonok felé hömpölyög.

Hatalmas áradások és árvízveszélyre vonatkozó figyelmeztetések vannak Nagy-Britannia több száz pontján 6

Vasárnap áradás volt York városközpontjában is, miután az Ouse folyó is kilépett a medréből.

Hatalmas áradások és árvízveszélyre vonatkozó figyelmeztetések vannak Nagy-Britannia több száz pontján 7

A walesi Powys egyes részei szintén víz alá kerültek vasárnap, miután a Wye folyó ugyancsak kiöntött.

Észak-Anglia két területére vonatkozóan (Disbury és Northenden) szintén „súlyos” árvízi figyelmeztetés van érvényben, ami azt jelenti, hogy bármikor életveszélyessé válhat a helyzet. A manchesteri helyi önkormányzat vasárnap délután szintén megkezdte az árvíz által érintett lakosok evakuálását.

Hatalmas áradások és árvízveszélyre vonatkozó figyelmeztetések vannak Nagy-Britannia több száz pontján 8

Nyugat-Yorkshire-ben vasárnap, a Calder folyó is kilépett a medréből…

A Környezetvédelmi Ügynökség összesen 183 figyelmeztetést adott ki, olyan helyekre ahol „közvetlen árvízveszély” van főként Anglia északi és nyugati részén, illetve további 172 riasztást, ahol „előfordulhat áradás” főként az Egyesült Királyság északnyugati felén, Londonban és a déli partvidéken. Wales 26 árvízre vonatkozó figyelmeztetést és 47 riasztást adott ki, amelyek az ország nagy részét le is fedik. Skóciában szintén legalább 18 területre vonatkozóan van árvízveszély érvényben.

Hatalmas áradások és árvízveszélyre vonatkozó figyelmeztetések vannak Nagy-Britannia több száz pontján 9

Még mindig több, mint 50 ezer otthon van áram nélkül a szigetország területén az elmúlt napok eseményei miatt és Pénteken ráadásul az energiaszolgáltatók szerint az Eunice-vihar okozta az eddigi legnagyobbnak számító országos áramkimaradást, amikor is mintegy 1,4 millió otthon volt áram nélkül.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után