Szeptembertől a hétvége folyamán éjszaka is járni fognak a metrók számos vonalon a brit fővárosban, de a szolgáltatás az első évben veszteséges lesz, és csak 2033-ra térül meg a befektetés, a TSSA elemzése szerint.

844524691-london-underground-city-of-london-subway-station-public-transport

Idén, szeptember 12-től hétvégente végre egész éjjel tudunk majd metróval közlekedni a Piccadilly, Victoria, Central, Jubilee és Northern line vonalakon. A tervek szerint a szolgáltatást fokozatosan ki fogják bővíteni a többi metróvonalra is.

A szervezet elmondta, hogy a hivatalos adatok szerint a szolgáltatásba fektetett összeg várhatóan, csak több, mint 17 év alatt fog megtérülni, és az első év folyamán 19.6 millió fontos veszteséggel lehet számolni.

Amikor a szolgáltatást hivatalosan is bejelentették, London polgármestere, Boris Johnson elmondta, hogy ez az éjjeli metrójáratok bevezetésének csak az első fázisa.

„Ez az új szolgáltatás munkahelyeket fog teremteni, és több száz millió font hasznot fog hozni a gazdaságnak.” – jelentette ki a London Underground igazgatója, Mike Brown.

article-1286977221502-0b9964f2000005dc-200058_636x374

Voltak és vannak azonban, akik máshogy látják a dolgot.

„A polgármester úr csak azt a látszatot akarja kelteni, hogy minden szép és jó, mielőtt májusban újra eltűnik a parlament alsó házának sorai közt. Valójában azonban egy komoly pénzügyi problémát hagy maga után, emelkedő jegyárakkal megspékelve csak azért, hogy a befektetés majd 17 múlva megtérüljön.” – mondta Manuel Cortes, a TSSA egyik vezető beosztású embere.

London-Underground-shutterstock

A TfL elmondása szerint a tervekben az áll, hogy 2015 végéig az állomások területén működő jegypénztárak felszámolásra kerülnek, ami máris ellentétben áll, a „sok új munkahely lesz” kijelentéssel. A leépítések miatt, még komoly sztrájkok is előfordulhatnak az elkövetkező hónapok folyamán, de egyelőre konkrét időpont még nem ismert.

A TfL tervei közt szerepel továbbá a földalatti metróállomások wifi hálózatának teljes kiépítése, a mozgássérültek számára 27 további állomás elérhetővé tétele, és a contactless kártyákkal történő fizetés bevezetése az egész hálózat területén.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-30956099