Hatalmas, 100 fős tömegverekedés Londonban: iskolás csapatok mentek egymásnak 1

Tegnap este a rendőrségnek egy délkelet londoni parkba kellett nagy erőkkel kivonulnia, miután a környéken lakók bejelentették, hogy kb. 100 iskolás gyerek között harc tört ki, és állítólag, némelyiküknél fegyver is volt.

mass fight

A Fővárosi Területi Támogató Csoport tisztjei rendőrkutyákkal érkeztek meg az Erith-hez közeli  Northumberland Heathbe, hogy véget vessenek az erőszaknak, mialatt a rendőrségi helikopter fent körözött. Több szemtanú azt állította, hogy néhány gyerek késsel és baseball ütővel volt felfegyverkezve, és az összetűzés a környező utcákra is kiterjedt.

Az incidens során ketten megsérültek, de a rendőrség elmondása szerint, a sérüléseik nem életveszélyesek. Egy magát megnevezni nem akaró szemtanú azt mondta, hogy az egész nagyon zűrzavaros volt, és hogy a gyerekek egymásra üvöltöztek.

„Nagyon rémisztő volt. Alapjában véve, mindannyian iskolások voltak az egyenruháikban, fejükön kapucnival, és sokuknak el volt takarva az arca. Néhányuknál kés is volt és ütő és ki tudja, még mi.” — mondta a szemtanú.

„Az emberek nagyon megijedtek. Sokan kint voltak a gyerekeikkel, kutyát sétáltattak és nem tudták hirtelen, merre is menjenek. Ennek nem kellett volna megtörténnie, de megtörtént.” — tette hozzá a szemtanú.

Egy másik szemtanú szerint, az iskolások 7-től 18-19 évesek lehettek és mindegyikük verekedett.

„Egy 20-30 fiúból álló csoport körbevett egy másik gyereket, akit a rugby klub parkolója felé üldöztek. Itt a kiabálás felerősödött és hallani lehetett, hogy valakit éppen vernek.” — mesélte a szemtanú.

https://www.youtube.com/watch?v=ETQ8-HLuTas

„A gyerekek csoportokban szaladtak szét. Néhányan a Brook Streeti fasor irányába, mások a rugby pályák és a hinta park felé. Sok időbe telt, amíg a rendőrök megérkeztek, és az egyik tiszt azt mondta, hogy több erősítésre várnak.” — mesélte a szemtanú.

„A párom a parkban volt a kutyánkkal és látott egy fekete fiút, aki csupa vér volt, még a szemeiből és az orrából is vér folyt. Ekkor a rendőrök már vele voltak. A helikopter majd két óráig körözött fent.” — fejezte be a látottak elmesélését a szemtanú.

A videó, amin rögzítették az esetet, egy gyerek sereget mutat, akik nagy csoportokba verődve össze-vissza szaladtak a környező utcákba, mialatt a rendőrség megérkezett. A közösségi médiában, az egyik felhasználó Irakhoz hasonlította a káoszt. A fővárosi rendőrség szóvivője megerősítette, hogy este 5.40-kor hívták ki őket a helyszínre, amikor bejelentették, hogy nagy verekedés tört ki egy csoport fiatal között.

„A két fiatal állapota nem életveszélyes. Őket az egyik dél londoni kórházba szállították, hogy ellássák a sérüléseiket. A környéken kint maradtak a rendőrök, hogy biztosítsák a nyugalmat. Hat személy került letartóztatásba, akik a dél londoni rendőrkapitányságon vannak őrizetben.” — mondta az esettel kapcsolatban a fővárosi rendőrség szóvivője.   Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után