Hatalmas, 100 ezres tüntető tömeg lepte el London belvárosát 1

Több tízezer tüntető gyűlt össze az amerikai nagykövetség előtt Londonban, hogy felvonuljanak a nők jogait, sokszínűségét és egyenlőségét ünnepelve.

tomeg

A Woman’s March londoni eseményét a hasonló, washingtoni – és a világ többi részén is megtartott – felvonulással szolidaritásban rendezték meg, Donald Trump hatalomra lépésére válaszul. A szervezők kijelentették, hogy több, mint 100 000 ember vett részt a hatalmas felvonuláson, ami a Grosvernor térről indult, és egészen a Trafalgar térig tartott.

A tüntetők London belvárosában gyülekeztek az esemény előtt napközben – sokaknál házilag készített feliratok voltak, amelyeken a női egyenjogúságra és Trumpra utaló szlogenek voltak. „Utasítsd el a rasszizmust, nyerd vissza a politikát”, „nemet a rassziszmusra, nemet Trumpra”, és a „buta Trump” feliratok is olvashatóak voltak a táblákon. Néhányan cicafüllel a fejükön érkeztek, utalva Trump hírhedt „grab ’em by the p*ssy” kijelentésére.

tomeg2

London polgármestere, Sadiq Khan, és felesége, Saadiya a Trafalgar téren voltak, míg olyan hírességek, mint a volt rögbi kapitány Chris Robshaw és a Vasember 3-ban szereplő Rebecca Hall is feltűntek a tömegben. Hall azt mondta, azért csatlakozott a menethez, mert félig angol és félig amerikai, és ha az óceán másik oldalán tartózkodott volna, akkor részt vett volna a washingtoni eseményen is. „A tegnapi egy szomorú és bizonytalan nap volt – szomorú voltam, mert Obama elmegy… És fogalmunk sincs még, ez az új kormány milyen lesz” – tette hozzá.

trafalgar-square

Harriet Harman parlamenti képviselő egy barátjával, és az angol-amerikai drámaíróval, Bonnie Geerrel volt kint a meneten. „Szomorú, hogy két választási ciklusú limit van meghatározva, nem?” – mondta Barack Obamára utalva. Geer figyelmeztetett, hogy Trump elnöksége „nem egy vicc”, és hozzátette: „Ez a valóság, és szerintem ez a menet azt mutatja, hogy London megértette ezt.” A szervezők azt mondták, ezt az eseményt az „alapvető jogaink, és a szabadság megvédéséért” hozták létre, „melyet a politikai közelmúltbeli eseményei veszélyeztetnek”.

„Összefogunk, és együtt harcolunk az emberek méltóságáért, és minden ember egyenlőségéért, a bolygónk biztonságáért és egészségéért, és a sokszínű, vibráló közösségünk erejéért.” – írták az esemény weblapján. Azt kérték, legyen ez „egy nemzetközi nap a szolidaritásért való cselekvés jegyében” azon a napon, amelyen Trump átveszi az Ovális Irodát.

Mikor megkérdezték, miért vesz részt a demonstráción, a jógatanár Arendall Piercey azt mondta az Independentnek: „Felfoghatatlan, hogy 2017-ben egyáltalán ilyen helyzetben vagyunk. Nem élhetünk tovább egy apatikus társadalomban. Lehetőségünk van harcolni a jogainkért a világ minden embere nevében – és kötelességünk is megtenni. Remélem, a mai nap rádöbbenti Trumpot, hogy nem nyomhat el tovább mindenkit, aki nem fehér és nem férfi.”

an114040084london-england

A szintén táblával felszerelt Kim McInally azt mondta, egészen Brightonból jött idáig a demonstráció kedvéért. „A tegnapi napra tekinthetünk úgy is, mint a fasizmus hivatalos újjáéledésére.” – mondta a 32 éves nő. „Az emberi jogok és egyenlőség egyre lentebb és lentebb kerül a fontossági sorrendben.”

Londonon kívül még több városban is demonstrációt tartanak, mint például Manchesterben, Edinburghban, Belfastban, Liverpoolban és Cardiffban, ahová szintén ezreket várnak.  Forrás: Standard  Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után