A rovar és rágcsáló irtók egy akkora patkányt találtak, mint egy kicsi gyerek, ráadásul egy lakóövezet játszóterén volt a „szörny” Kelet-Londonban.

giantratSWNS1103A

Tony Smith, egy 46 éves mérnök vette észre a fejétől a farkáig több, mint 1 méter hosszú patkányt, miközben az egyik környékbeli háztömbben dolgozott Hackney Downs-ban. Az ijesztően nagy dög több, mint 10 kg-ot nyomott a mérlegen.

Egy bokorban találtak rá, egy kisgyerekek által kedvelt és rendszeresen használt játszótér szélén, szerencsére már kiterülve. A közelben vasúti sínek is futnak, így lehetséges, hogy onnan került elő.

giantratSWNS1103B

Hogyan szabadulhatunk meg az egerektől, patkányoktól Angliában.

Mr Smith azonnal le is fotózta a hihetetlen nagy rágcsálót, amit a képen barátja, James Green tart egy fogó segítségével. A képet eredetileg barátai elrettentésére készítette, azonban pillanatok alatt híre ment, hogy mire bukkant.

„Ez a legnagyobb patkány, amit láttam egész életemben. Van egy macskám és egy Jack Russell-em de ez mind a kettőnél nagyobb volt. Jó egy méter hosszú lehetett. Először csak ki akartuk dobni a szemeteskukába, de aztán muszáj volt lefotóznunk, mert a többiek nem hitték volna el, hogy mit találtunk.” – mesélte a „szerencsés” megtaláló.

Az elmondások szerint a környékbeli lakótömbökben nagyon elszaporodtak a patkányok, és mindenhova mérget raktak ki nekik.

„A kukát mindig nyitva felejti valaki, ezért a kis dögök mindig rizst és sült csirkét vacsorázhatnak. Jól vannak tartva a kis dögök.” – mesélte Mr. Smith.

Lehet attól nőttek ilyen szép nagyra. Mindenesetre ijesztő, hogy ekkorára meg tudnak nőni, és olyan helyekre is kimerészkednek, ahol gyerekek vannak nap közben. Korábban egy másik macska méretű patkányt is lefotóztak, amint a lakásba próbált bejutni.      Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára