Három hőhullám és 30C-os nyári meleg érkezik Nagy-Britanniába, méghozzá rövidesen, de... 1

Három hőhullám éri el a közeljövőben az Egyesült Királyságot, és a hőmérséklet egyes helyeken elérheti a 30 °C-ot is. De a hőség ellenére az egyik legcsapadékosabb nyárra kell számítani, ugyanis durván 50 esős napot jósolnak.

Három hőhullám és 30C-os nyári meleg érkezik Nagy-Britanniába, méghozzá rövidesen, de... 3

Az elmúlt néhány nap esős, hűvösebb időjárása után péntektől jobbra fordul az idő, napos égbolttal és 20 fok körüli hőmérséklettel. De az igazi hőség júniusban érkezik majd, ahogy a kontinensről érkező meleg levegő és a felmelegedett tengerek még magasabbra emelik a hőmérsékletet.

A várható hőség ellenére azonban az idei nyár az eddigi egyik legcsapadékosabb is lehet egyben. Mivel a következő három hónapra 50 esős napot jósolnak, ez lehet a legcsapadékosabb nyár 1912 óta, amikor is 55 esős nap volt. A Met Office hosszú távú előrejelzése az átlagosnál csapadékosabb nyárra utal, heves felhőszakadások és zivatarok kockázatával.

Ugyanakkor azt is jósolják, hogy júniusban várhatóan a szokásosnál melegebb lesz. A Weather Outlook előrejelzése szerint a hőmérséklet 30 °C-ig emelkedik majd, és hőhullámok de velük együtt időnként záporok is megjelennek. Brian Gaze meteorológus stabil kezdést jósolt június első felére, alapvetően kellemes meleg idővel, és az idén először érheti el a hőmérséklet a 30 fokot.

“A magas szintű háttérhőmérséklet és a meleg tengerfelszín tovább növeli a hőmérsékletet, de időnként esőt is hoz majd magával” – mondta. A meteorológiai intézet hozzátette, hogy bár az időjárás egyelőre bizonytalan, a hétvégére a magas légnyomás megérkezésével stabilabbá válik.

A Met Office egyik időjósa a következőket mondta: „Most még kicsit változékony az idő, de a hétvégére a légnyomás növekedésével stabilabbá válik. Száraz hétvége lesz, meleg napsütéses idővel, és ez a szép idő valószínűleg a következő héten is kitart néhány napig. Június 8. és 22. között pedig a hőmérséklet nagyobb eséllyel lesz az év ezen szakaszában mért átlaghőmérséklet felett.”

Mivel a tavaly nyári 40-nél idén nyárra több esős napot jósolnak, sok ember felteheti a kérdést, miért van ez így… A meteorológiai intézet szerint az idei volt a hatodik legcsapadékosabb április, az átlagosnál 55%-kal több csapadék esett. Az elmúlt hétvége is kaotikus időjárást hozott, a nyári napsütéses meleg és az özönvízszerű esőzés váltogatta egymást. A MailOnline jelentése szerint ezen a héten is hasonló rendezetlen állapotok várhatók összességében.

A következő hónapokat tekintve a heves esőzések várhatóan júniusban, júliusban és augusztusban is folytatódnak majd az alacsony légnyomású rendszerek hatására. Szóval, bár lehet, hogy meleg nyári napsütéses időben is lesz részünk, azonban készüljünk fel, hogy az idei nyáron a megszokottnál is több eső lesz ezzel párhuzamosan.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után