Három személyt, köztük a feltételezett fegyverest lőttek halálra egy uszoda mellett Lincolnshire-ban.

spalding1907a

Két nőt és egy férfit gyilkoltak meg a Castle Sports Complex uszoda mellett, Spalding-ban, mindössze néhány méterre a városi rendőrségtől.

A fegyveres férfi a helyszínen életét vesztette. A rendőrség azt mondta, nem keresnek senki mást, aki kapcsolatban lehet az incidenssel, amelyről azt mondták, nem terrorizmussal kapcsolatos.

spalding1907c

A rendőrök nem adtak le lövéseket, a Lincolnshire-i Rendőrség elmondása szerint, azonban, a légi mentő és a sürgősségiek gyorsan megjelentek a helyszínen, a rendőrséggel együtt.

A Spalding Guardian jelentése szerint, hat rendőrautó volt a helyszínen kedd reggel és a helyi üzleteknek azt mondták, hogy zárjanak be. Az eseményt követően, az uszoda is bezárta kapuit aznapra.

Szemtanúk azt jelentették, hogy rendőrautók és légi mentők „tucatjait” hallották a helyszínre sietni.

Egy magát megnevezni nem kívánó nő a következőket mondta: „Ma reggel korábban, már hallottuk az összes rendőrautót —mindenhol ott voltak. Nem hallottunk semmi lövést, semmit egyáltalán, csak rendőrautók tucatjait, szó szerint, tucatjait. Olyan fél tíz vagy háromnegyed tíz körül lehetett, amikor mindez elkezdődött, és aztán autók jöttek autók után.”

Az East Midlands Ambulance Service azt mondta, hogy a mentősök azt utasítást kapták, hogy óvatosan közelítsék meg a helyszínt és tegyenek meg mindent a három személy életének megmentéséért.

A mentősök egyik szóvivője azt mondta, hogy reggel 9:04-kor kaptak egy hívást, amelyben puskalövésekről tettek bejelentést Pinchbeck Lane-ben, Spalding-ban. A helyszínre azonnal kiküldtek egy rohamkocsit és a személyzetnek azt mondták, hogy óvatosan közelítsenek.

„Amint, a mentőseink megérkeztek, három páciens ellátásába kezdtek, akiknek lőtt sebeik voltak. Annak ellenére, hogy mindenki a lehető legtöbbet megtette a sérültek életének megmentése érdekében, sajnos, mindhárman életüket vesztették. Ez egy tragikus incidens és együtt érzünk az érintettek barátaival és családjával.” – tette hozzá a szóvivő.

A Lincolnshire-i Rendőrség szóvivője megerősítette, hogy hárman életüket vesztették a Pinchbeck Roadon történt lövöldözés miatt, Spalding-ban, a Castle Swimming Pool környékén, amelyben hárman, köztük az elkövető is halálos sérülést szenvedtek.

A rendőrség nyomozást kezdett az ügyben. Egyelőre, annyit lehet tudni, hogy nem keresnek senkit az esettel kapcsolatban, és hogy nincsenek terroristákra utaló jelek.

A rendőrség arra utasította az embereket, hogy egy ideig maradjanak távol a környéktől, ill. felkért minden szemtanút, akik esetleg eddig még nem mondták volna el, amit láttak, hogy hívják a 101-et és mondják be az eset kódját: 92, július 19.  Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára