Az új brit miniszterelnök adózás módosításai, minden háztartásnak kb. 5000 fontjába fognak kerülni 1

Rishi Sunaknak az adózással kapcsolatban bevezetésre kerülő módosításai azt jelentik, hogy a britek a következő hat évben 150 milliárd font extra NI járulékot és jövedelemadót fognak befizetni – derült ki egy nemrégiben végzett elemzésből.

Az új brit miniszterelnök adózás módosításai, minden háztartásnak kb. 5000 fontjába fognak kerülni 3

A Munkáspárt szerint a miniszterelnök és pénzügyminisztere, Jeremy Hunt döntése az adósávok befagyasztásáról 5000 fontnak megfelelő összegbe kerülnek majd minden egyes brit háztartás számára.

A párt elemzése a Költségvetési Felelősségi Hivatal (OBR) előrejelzéseiről feltárta a 2028-ig tartó adónövekedések elképesztő költségeit. A jövedelemadó és a NIC-küszöbök befagyasztásának együttes hatása 2025-26-ra több mint évi 30 milliárd fontba fog kerülni az adófizetőknek, állítja az OBR-nek a Hunt őszi nyilatkozatáról készített összefoglalója.

Pat McFadden, a Munkáspárt pénzügyminisztériumi árnyék-főtitkára azt mondta, Sunak „a dolgozó embereknek küldi el a számlát gazdasági kudarcaiért”.

Majd hozzátette: „Az infláció megfékezésének kudarca azt jelenti, hogy a dolgozó családok átlagosan 5000 GBP-os adóemelkedéssel néznek majd szembe… „A munkáspárt újra fellendítené gazdaságunkat, így az Egyesült Királyság lenne a legjobb hely vállalkozás indítására és fejlesztésére, és biztosítaná, hogy a világ élére álljunk a jövő zöld iparágaiban.”

Hunt úr azt mondta, Sunak kormánya „többet kér azoktól, akiknek több van”, miközben a múlt hónapban az NI és az örökösödési adó küszöbének befagyasztását tűzte ki célul. Az új pénzügyminiszter közölte, hogy további két évvel, 2028-ig meghosszabbítja Sunak korábbi, a jövedelemadó alsó sávjának befagyasztására vonatkozó döntését.”

Ez azt jelenti, hogy több brit fog a magasabb adósávba átkerülni, és több adót kell fizetnie a bérinfláció hatása miatt. Az OBR becslése szerint 3,2 millió kerülne így ki az adómentes sávból, és 2,6 millióval több ember kerülne át a magasabb 40%-os adósávba, amely az 50 271 és 150 000 font között keresőket foglalja magában.

Hunt úr jövő áprilistól emellett 150 000 fontról 125 000 fontra csökkenteti a jövedelemadó 45 százalékos felső kulcsának fizetési küszöbét is. Ám a Pénzügyminisztérium ragaszkodott ahhoz, hogy a küszöbérték befagyasztási politikája következtében senkinek sem lesz kisebb a fizetése elkölthető része.

A Pénzügyminisztérium szóvivője ezt mondta: „Elkötelezettek vagyunk az alacsony jövedelműek védelme mellett, ezért 2010 óta az inflációt meghaladó mértékben növeltük a jövedelemadó és a társadalombiztosítás adómentes sávját. A lehető legtisztességesebb módon állítjuk helyre az államháztartást, hogy a gazdaság támogatni tudja az országot az előttünk álló kihívások során és így növekedhessünk.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után