Három busz rohant egymásba a Parliament Square-nél, Westminster területén. Az ütközésben összesen 12 ember sérült meg.

buscrash

Alig néhány órája, nem sokkal fél 3 után történt a baleset a londoni mentőszolgálat jelentése szerint. Ha pontosak akarunk lenni, akkor a baleset a Parliament Square és a Broad Sanctuary kereszteződésében történt, és mint kiderült a három buszon kívül egy furgon is részese volt a tömeges karambolnak.

Tony Akers, a TfL-en belül a buszok üzemeltetéséért felelős igazgató azt nyilatkozta, hogy a baleset pontosan 14:35-kor történt és három új Routemaster típusú busz (egy 148-as, egy 211-es és egy 24-es számú járat), valamint egy furgon ütközött össze.

CYcogucWwAAYUwq

A fotók alapján nem kis karambol lehetett, mivel a járművek igen komolyan megrongálódtak, és feltehetően meglehetősen nagy forgalmi dugót „varázsoltak” a Parlament Square-nél, ami az amúgy is zsúfolt város közlekedését ilyenkor egy elég nagy hatósugárban megbénítja.

_87608939_87608938

Három férfit és hat nőt a St Thomas’s Hospital nevű kórházba szállítottak, különböző könnyebb sérülésekkel, míg két másik férfit hátsérüléssel, egy nőt pedig bokasérüléssel a King’s College kórházba vittek a mentők. A mentők szóvivője azt mondta az eset „jelentős incidensnek” minősül. A TfL által kiadott közlemény szerint súlyos, vagy életveszélyes sérülést szerencsére egyik utas sem szenvedett.

CYdEuZlWkAASDP1

A baleset után a Victoria Street-et mind a két irányból lezárták, így aki arra szeretne átjutni, vagy arra menne a busza, az válasszon alternatív útvonalat. A rendőrség vizsgálatot indított az események részletes feltárásának és reprodukálásának érdekében.    Forrás: http://www.bbc.com/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]