Halálos repülőbaleset történt egy légibemutatón Angliában – az egyik pilóta földbe csapódott 1

Egy RAF pilóta sajnálatos módon életét vesztette, miután egy második világháborús spitfire repülőgéppel lezuhant egy Battle of Britain légibemutató során.

Halálos repülőbaleset történt egy légibemutatón Angliában – az egyik pilóta földbe csapódott 3

A pilóta, akit hivatalosan még nem azonosítottak, egy második világháborús Spitfire repülőgéppel repült, amely az RAF Coningsby közelében lévő mezőn csapódott a földbe Lincolnshire területén, Battle of Britain csata emlékére rendezett légibemutató közben.

A védelmi minisztérium szóvivője azt mondta: „Nagy szomorúsággal kell megerősítenünk, hogy ma egy RAF pilóta életét vesztette egy tragikus balesetben az RAF Coningsby közelében. A pilóta családját már tájékoztatták, és mindenkit arra kérünk, hogy tartsák tiszteletben a gyászoló hozzátartozók magánéletét ebben a nehéz időszakban.”

A BBC jelentése szerint szombaton nem sokkal 13:30 előtt kihívták ki a baleset helyszínére a segélyszolgálatokat. Többek közt a közeli Horncastle tűzoltócsapatait. Az East Midlands Mentőszolgálat állítólag szintén számos egységet küldött a helyszínre küldött, köztük egy mentőautót és egy mentőhelikoptert is.

A lincolnshire-i rendőrség egyik tisztje azt mondta, hogy senki más nem sérült meg az incidensben. A baleset után útlezárások voltak érvényben a Dogdyke és a Sandybank mentén is. Arra kérték az autósokat, hogy átmenetileg keressenek alternatív útvonalakat.

Halálos repülőbaleset történt egy légibemutatón Angliában – az egyik pilóta földbe csapódott 4

A BBC egyik riportere azt mondta, hogy a repülőgép „hasra volt fordulva, de a futóművének nyoma sem volt”. Az ügy kapcsán nyomozás indult az incidens részleteinek feltárására.

Halálos repülőbaleset történt egy légibemutatón Angliában – az egyik pilóta földbe csapódott 5

Az RAF Coningsby ad otthont a Battle of Britain Memorial Flightnak, amely háborús vadászrepülőgépek és bombázó repülőgépek gyűjteménye, amelyek minden évben légi bemutatókon és emlékkiállításokon vesznek részt.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után