Hajtóvadászat indult a tettesek után, akik egy tömött metrókocsiban könnygázzal támadtak az utasokra 1

A rendőrség nagy erőkkel keresi a tetteseket, miután egy tömött metrókocsiban, London belvárosában valaki könnygázt engedett szabadon. A hírek szerint az incidens előtt már verekedés tört ki néhány utas közt.

A helyszínre érkező mentősöknek számos utast el is kellett látniuk. Voltak akik nagyon erősen köhögtek, és olyanok is voltak akik fulladoztak és nem kaptak rendesen levegőt, miután a metrókocsiban belélegezték a kiengedett gázt. Úgy tudni, hogy a tettesek egy CS gáz nevű anyagot engedtek szabadon a metrón, ami nem halálos, de igen heves reakciókat vált ki a testben, és erős, maró hátst érzünk tőle a szemünk környékén, az orrunkban és a torkunkban is.

Hajtóvadászat indult a tettesek után, akik egy tömött metrókocsiban könnygázzal támadtak az utasokra 3

Az orto-klórbenzilidén-malonitril egy nem-halálos tömegoszlató vegyi anyag, közkeletű neve könnygáz. A CS-t két amerikai, Ben Carson és Roger Staughton szintetizálta először 1928-ban, az anyag a nevét a vezetéknevük kezdőbetűiről kapta.

Hajtóvadászat indult a tettesek után, akik egy tömött metrókocsiban könnygázzal támadtak az utasokra 4

Az incidens szombat reggel történt 9:13-kor az Oxford Circus megállónál, ami London legforgalmasabb metróállomásainak egyike. Renae Brown ott volt a metrón, a Victoria Line észak felé tartó egyik járatán és a szomszéd kocsiból nézte végig, hogy mi történik néhány méterre tőle.

„Éppen elhagytuk a Green Park megállót, amikor a mellettünk levő kocsiban nagy zavar támadt, de hirtelen nem tudtuk megmondani, mi folyik ott – azt gondoltuk, talán valakinek a táskáját az ajtó odacsukta. Ekkor két férfi, akik úgy viselkedtek, mint akik részegek, kinyitotta a vagonok közti ajtókat és átjöttek a milyenkbe. Ekkor éreztük meg mi is a maró erős szagot. Mindenki azonnal elindult a mi kocsink másik vége felé.”

Hajtóvadászat indult a tettesek után, akik egy tömött metrókocsiban könnygázzal támadtak az utasokra 5

„Nagyon rossz volt, csak arra tudtam gondolni, hogy minél távolabb kerüljek tőle, de a metró eközben még úton volt a következő megálló felé. Azon imádkoztam, nehogy valaki behúzza a vészféket, mert akkor a két megálló közt ragadtunk volna. Amint megállt a metró Oxford Circusnél, mindenki rohant kifelé. Nem akartam még csak a közelében sem lenni, így fogtam magam és átrohantam a bakerloo linehoz és felszálltam az első metróra.”

“Nagyon félelmetes élményem volt a Victoria Line-on ma reggel. Valamilyen vegyi anyagot engedtek szabadon, és mindenki kontrollálhatatlan köhögőgörcsöt kapott.” – írta Kate, egy másik utas.

“A torkom még mindig nagyon fáj. Nem volt szükségem erre egy 12 órás műszak előtt. Folyamatosan köhögök még mindig.” – írta a közösségi oldalán egy másik utas.

Szerencsére azóta már a TFL is megerősítette, hogy a szabadon engedett vegyi anyag nem volt mérgező és senki nincs életveszélyben aki belélegezte azt a metrón az incidens során.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után