Hajmeresztő és nagy felháborodást kiváltó dologra készül az új brit miniszterelnök a megélhetési válság kapcsán 1

Liz Truss a legfrissebb értesülések szerint alacsonyabb adókulcsok bevezetését és bizonyos korlátozások megszüntetését tervezi, de csak az ország egyes, a kormány által kiválasztott részein.

Hajmeresztő és nagy felháborodást kiváltó dologra készül az új brit miniszterelnök a megélhetési válság kapcsán 3

A miniszterelnök a hírek szerint azt tervezi, hogy a területeket úgynevezett „beruházási zónáknak” nevezi majd el, és azt állítja, hogy ez a megközelítés fellendítheti a gazdasági növekedést. A kiválasztott régiókban működő vállalkozások a tervek szerint figyelmen kívül hagyhatnak majd bizonyos környezetvédelmi előírásokat, és alacsonyabb adókulcsok szerint fizethetnek adót.

A kijelölt területeken élő munkavállalók pedig kedvezményes feltételekkel fizethetnék a személyi jövedelemadót és a társadalombiztosítást – írta a kormányt támogató Sun On Sunday lap. A tervek részleteinek kidolgozása állítólag még folyamatban van, de a tervvel kapcsolatos részletes bejelentésre már Kwasi Kwarteng pénzügyminiszter pénteki költségvetése alkalmával is sor kerülhet.

Az a terv, hogy az adócsökkentést csak az ország egyes területeire alkalmaznák, sokakat felháboríthat majd, mert a kormányt már korábban is bírálták részrehajlás miatt. Egy korábbi program, a Towns Fund keretein belül olyan területeket választott ki, amelyek 1 milliárd GBP értékű pénzalapból részesülhettek – de ezt többnyire a kormánypárti területek kapták meg.

A parlament kiadásfigyelő testülete, az Állami Számviteli Bizottság tavalyi vizsgálata arra a következtetésre jutott, hogy az alapból részesülő régiókat megjelölő kiválasztási folyamat „nem volt pártatlan”, és a döntések „politikai célokat szolgáltak”.

Az első körben támogatásban részesülő 45 hely közül harminckilenc tory érdekeltségű terület volt. Egyelőre nem világos, hogy ezek az újonnan kijelölt „beruházási zónák” mely területek lesznek, vagy lehetnek, és az sem, hogy hogyan fogják azokat kiválasztani.

Mr. Kwarteng, akit Truss e hónap elején nevezett ki pénzügyminiszternek, a pénteki rendkívüli költségvetést arra tervezi használni többek közt, hogy visszafordítsa Rishi Sunak idén bevezetett társasági adó- és NI járulék emelését.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után