Panosz Kammenosz az új görög védelmi miniszter a Reuters jelentése szerint azt a nyilatkozatot tette, hogy ha az Európai Unióval kötött pénzbeli egyezség nem jön létre, az esetben Görögország máshoz fordul segítségül.

europe-debt-crisis-greece-ultimatum

A védelmi miniszter szavaiból kivehető, hogy szeretnék, ha a megállapodás létre jönne és bíznak is a sikeres egyezségben. Viszont, amennyiben továbbra is azt látják, hogy Németország kevésbé támogatja ezt a megoldást, úgy kénytelenek lesznek életbe léptetni egy „B” tervet.
Az úgynevezett „B” terv még eléggé kezdetlegesnek tűnik, azonban annyi biztos, hogy Görögország más forrásból lesz kénytelen pénzt szerezni.
A védelmi miniszter kedd reggeli TV beszédében lehetséges pénzforrásként Oroszországot, az USA-t és Kínát említette meg, de nem zárt ki más országokat sem.

Korábbi híresztelésekre alapozva talán Oroszország lehet a „B” terv másik főszereplője. A Berlin és Athén közötti egyre ridegebb tárgyalások, annak lehetőségét sem zárják ki, hogy Görögország kiléphet az euró övezetből.
Ekkor nyújtaná baráti jobb kezét Oroszország és az antifasiszta front megalakítását ajánlaná a görögöknek. Ezt erősíti Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter többszöri kijelentése is, mely szerint hajlandóak lennének megfontolni Athén hitelezési kérelmét.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://privatbankar.hu/makro/gorogorszagnak-van-b-terve-ha-az-eu-nem-fizet-277745

Jakab Norbert