Rengeteg embert foglalkoztat, hogy vajon mennyire beszéli a nyelvet, vajon az a szint, ahol tart, az mire elég. Nos erre nincs könnyű válasz, de egy gyors teszt segítségével azért nagyjából el tudod magad helyezni a skálán. Akárhol is élünk a világban, az angol nyelv meglehetősen fontos manapság, ezért bár elsősorban az angliai magyarokat célozzuk a teszttel, mindenki másnak is ugyanúgy hasznos és érdekes lehet.

kviz-angol-teszt

Az alábbi tesztet azért raktuk össze nektek, mert hasznos, mert jó móka, mert össze tudod hasonlítani saját eredményeidet a többiekével, mert ha jól sikerül akkor örülni fogsz, ha meg nem akkor legalább szembesülsz vele, hogy nem ártana kicsit jobban ráfeküdni a témára, és talán motivál, vagy lendületet ad, hogy végre meg is tedd, és mert kihívás és ha más nem, legalább ennyivel is okosabb leszel. A teszt 20 rövid kérdésből áll, 3-10 perc alatt kitölthető. Direkt tettünk bele könnyű, közepes és nehéz kérdéseket, szókincset tesztelőt és nyelvtani tudást tesztelőt is egyaránt. 50%-ot ha elérsz, akkor már elmondhatod, hogy “nem kínai” neked az angol nyelv. A kérdések nehézségi foka alapján aki 85%-ot vagy többet ér el, az mondhatja el magáról, hogy középhaladó szint fölötti a nyelvtudása.

Itt a Kvíz – csak kattints a következő gombra, és már jönnek is a kérdések:

Results

Gratulálunk, Nagyon ügyes vagy, sikerrel megugrottad az akadályt! 50% fölött teljesítettél, tehát átmentél! Amennyiben 85%-ot is elértél, vagy meghaladtál a teszten, úgy az angolod kiváló, és minden bizonnyal középhaladó szint fölött vagy, és ebben az esetben Duplán gratulálunk! Küldd el a tesztet a többieknek is, és nézzetek, meg, ki hogy teljesít!

Ez most sajnos nem jött össze, van még mit fejleszteni, de ne aggódj, minden csak gyakorlás kérdése. Oszd meg ismerőseiddel is a tesztet, és nézzetek meg, hogy ők vajon meg tudják-e csinálni!

Következő

#1 Can you… that you were in school that day?

Következő

#2 A “pollutant” azt jelenti, hogy…

Következő

#3 Az alábbi kifejezések közül melyik jelenti azt, hogy “fenntart”?

Következő

#4 Az “interest” azt jelenti, hogy…

Következő

#5 Egy csomagon azért jelenhet meg a “fragile” figyelmeztető felirat, mert az…

Következő

#6 She insisted … paying her meal.

Következő

#7 Melyik mondat a kakukktojás?

Következő

#8 He is a very … speaker.

Következő

#9 Not …. the actors were present at the gala.

Következő

#10 Melyik nem zöldség az alábbiak közül?

Következő

#11 Válaszd ki a tartalmilag megfelelő befejezést! „Their work has been fairly good. Having said that,…”

Következő

#12 Melyik mondat a helyes?

Következő

#13 A “protrude” az jelenti, hogy…

Következő

#14 I don’t think … ready for it.

Következő

#15 Melyik mondat a helyes nyelvtanilag?

Következő

#16 Az alábbiak közül melyik jelenti azt, hogy “őszinte”?

Következő

#17 Can you …… me back on the phone, please?

Következő

#18 It was pleasing …. him … Mozart.

Következő

#19 I … from you for a while.

Következő

#20 Az alábbi kifejezések közül melyik jelenti azt, hogy “lemond valamiről”?

Befejezés

Annyit mindenképp szeretnénk tisztázni, hogy ez a teszt nem hivatalos, és nem valamiféle szervezet által jóváhagyott, hitelesített, hiperszuper dolog, egyszerűen csak összeraktunk egy kérdéssort, amiben vannak alap közép és felsőfoknak megfelelő nehézségű kérdések.

Ha tetszett a kvíz, találsz még további hasznos cikkeket és teszteket is oldalunk, a nyelvtanulás menüpont alatt. Emellett ha megosztod ismerőseiddel, barátaiddal, ők is letesztelhetik, hány kérdésre tudják a választ, és kiderül ki a legügyesebb. Győzzön a jobbik!