Egy Nagy-Britanniában is dolgozó magyar srác megható története: "Nem adhatom fel" 1

Gál Zoltánnak hívnak 26 éves vagyok és az eddigi életem során szakácsként dolgoztam Magyarországon és külföldön egyaránt! Esztergom városában indultam, és az első állomásom Budapest volt ahova egy albérletbe költöztem egyből az iskolai tanulmányaim befejezése után. Szerencsére nagyon jó tanáraim voltak akik rendesen megtanították nekem a szakmát hogy utána jó szakember lehessek.

Egy Nagy-Britanniában is dolgozó magyar srác megható története: "Nem adhatom fel" 3

2011-ben fejeztem az iskolát itt Esztergomban abban az évben sikerült egy Budapesti étteremben elhelyezkednem de amikor már beleláttam a szakmai titkokban tudtam hogy ebben a szakmában elengedhetetlen a külföldi tapasztalat szerzés! Az első állomáson 2012-ben Olaszországban volt ahol három évet töltöttem rengeteget láttam és tapasztaltam az olasz konyháról!

Utána hazatértem hogy kamatoztassam a tudásomat, de amikor feltöltöttem egy önéletrajzot az internetre Skóciai állást ajánlottak nekem! El is vállaltam nagyon jó faház étterembe sikerült felvételt nyertem ahol megtanultam a fine dining ételek és tálalások fortélyait. Két éve töltöttem kint időközben megtanultam mind a két nyelvet 2017 elején hazajöttem hogy egy jó étteremben viszont már itthon a szülőországomban kamatoztathassam a tudásomat! Egy igazán jó étteremben akartam elhelyezkedni, legalábbis ez volt a tervem, az álmom viszont az hogy lehessen egy saját vendéglátó helyem!

Egy Nagy-Britanniában is dolgozó magyar srác megható története: "Nem adhatom fel" 4

Hazatérésemet követően Hamar sikerült is munkát találnom a Fővám téren Bálna Rendezvényközpontban az Esetleg bisztróban Eleinte szakácsként aztán beugró felszolgálóként is dolgoztam hogy a nyelveket is használhassam és ne felejtsem el, és hogy a vendégkörrel is foglalkozni tudjak és a véleményeikkel az ételekről és a hellyel kapcsolatban.

Mindez jól is alakult egészen 2017. 06. 16-ig amikor is Este hazafelé menet munkából a Boráros téren a 2-es villamos elütött! Köztudott hogy a Boráros tér nagyon jó kialakításának köszönhetően mindenki a színeken kel át! A fáradságtól nem vettem észre a közeledő villamost és elindultam mikor észrevettem hogy érkezik már nem tudtam a lendületemből veszíteni és magával sodort berántott a maga alá! Rövid eszméletvesztés után mikor a por leülepedett kezdtem felfogni hogy mi történt!

A bal kezemet akkor még nem vágta le hanem szilánkosra össze roncsolta a bal csuklómat. A jobb kezemen viszont három ujjam hátrafelé kitört amikor megláttam már tudtam hogy az eddigi életemnek vége! Sokkot kaptam de hamar erőt vettem magamon és elkezdtem kimászni a villamos alól. Már háromnegyed úton jártam amikor is a mentők a katasztrófavédelem a tűzoltók és a rendőrség megérkezett ők segítettek utána sínek mellett lévő padkára feküdni! Ezek után már csak a műtét után keltem fel amikor tényleg szembesülnöm kellett a ténnyel hogy elvesztettem a kezeimet!

Nagyon pozitívan fogtam föl örültem hogy élek annak ellenére hogy medence és keresztcsont repedésem, törött bordáim szét vagdalt hátam és majdnem megskalpolt volt a fejem! Amikor édesanyám is testvérem bejöttek hozzám az intenzív osztályra tudtam csak egy hajszál választja el őket az összeomlástól ez miatt ami velem történt! Éreztem hogy valahogy oldanom kell ezt nagyon feszült helyzetet és az első percben már elkezdtem poénkodni azzal hogy “ tolmács még lehetek” hála istennek sikerült is erőt adnom nekik ezzel hogy én nem törtem össze lelkileg hanem már az első naptól a jövőmön gondolkoztam!

Egy Nagy-Britanniában is dolgozó magyar srác megható története: "Nem adhatom fel" 5

Egy hónap lábadozás után hazaengedtek a kórházból! Az ember azt hinné hogy ennek a dolognak van procedúrája de sajnos nincs az orvosok tőlem kérdezték hogy az interneten találtam e valami lehetőséget a kezeim pótlására! Ez eléggé szíven ütött mert azt gondoltam hogy minden menni fog magàtól de sajnos nem így történt! Az utolsó Control vizsgálatra amikor bementem az orvosom a végén csak szépen kezet fogott és sok sikert kíván nekem! Ekkor már tudtam magamra vagyok utalva! A munkahelyem szerencsére egy hónapra balesetet követően el ismerte az üzemi balesetet amire most a protézis szempontjából lesz nagy szükségem!

Felvettem a kapcsolatot az Ottobock protéziseket gyártó Német székhelyű céggel ahol a kézfelmérésemet követően egy 15.000.000 ft- os bionikus kezet ajánlottak nekem ami segíthet ujra elhelyezkedni munka téren és egy darabját talán visszakaphatom vele a régi teljes életemnek! Most 2018. január 30. -ra kaptam a következő időpontot hozzájuk amikor is beadjuk a TB támogatásra a kérelmet ami 70%-90% ig terjed!!Legrosszabb esetben ha 70 %-os támogatást kapok meg akkor az önrész amit ki kell fizetnem a kézért az 4.500.000 ft de a protetikus szerint nagy esélyem van a 90% os támogatásra az üzemi baleset miatt!

Az unokatestvérem megelégelte hogy egyedül próbálok megoldani mindent úgy ahogy eddig is tettem és a facebook segítségével gyűjtést szervezett mert jelenleg táppénzen és rokkantsági segélyen élek aminek az összege 50.000 ft 1 hónapban! De szeretném az emberek segítségét kérni hogy Összejöhessen az a pénz És folytatni tudjam a régi életemet! Most ez a legnagyobb célom az életben hogy ezt a hiányzó testrészemet pótolni tudjam! Szeretnék újra emberekkel emberek közt dolgozni és nem rokkant nyugdíjasként otthon ülni!

Azzal a tanáccsal tudok szolgálni sorstársaimnak hogy ne hagyják el magukat még akkor sem ha kórházból az orvosok csak hazaküldik őket erősnek kell maradni és folytatni a harcot mert minden munkának megvan a gyümölcse ezt az egész életemben tapasztaltam! Rengeteget tapasztaltam ebből a helyzetből: Rájöttem arra hogy addig túl könnyedén vettem az életet nem volt ami megállíthatott volna nem volt előttem akadály de az élet most akadálynak próbának tesz ki engem amit ugyan olyan lelkesedéssel és bátorsággal végig kell hogy vigyek! 13 év után leszoktam a dohányzásról is még ilyen stresszes helyzetben is mert 1 testünk van amire nagyon vigyáznunk kell mert az élet rövid sajnos! De az élet nem áll meg és nem adhatom fel magam miatt de a családom miatt sem! Ezzel a Bionikus kézzel újra új célokat tűzhetek ki magamnak és új kihívások elé nézhetek!       Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás  

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után