kilakoltatás koronavírus anglia

A kormány sürgősségi jogszabályokat vezet be annak érdekében, hogy megállítsa a koronavírus miatt történő kilakoltatásokat a szociális vagy magánbérleti ingatlanokból.

Robert Jenrick miniszter a mai napon bejelentette, hogy a kormány tervei szerint, a főbérlők legalább három hónapon keresztül nem kezdeményezhetik a bérlők kilakoltatását annak érdekében, hogy a bérlők ne rettegjenek otthonuk elvesztése miatt.

A pénzügyminiszter által kedden bejelentett három hónapos lakáshitel fizetési „szünet” azokra a landlordokra is kiterjed, akiknek a bérlői pénzügyi nehézségekkel szembesülnek a Covid-19 kitörése miatt és adott esetben nem tudják fizetni a lakbérüket.

Mr. Jenrick kijelentette: “A kormány álláspontja egyértelmű: a bérlőt, aki koronavírus miatt elvesztette jövedelmét, nem kényszeríthetik ki otthonából, és a háztulajdonosok sem szembesülhetnek kifizethetetlen adósságokkal.”

Hozzátette: „Ezek rendkívüli idők, és a bérlők és a főbérlők egyaránt aggódnak a bérleti díj valamint a hitel megfizetése miatt. Ezért azonnali hatállyal bevezetünk egy új jogszabályt annak érdekében, hogy megvédjük a szociális és magánlakásokban lévő bérlőket a kilakoltatás lehetőségétől.”

Ezek a változások megvédik az összes albérlőt és a magántulajdonosokat, biztosítva, hogy mindenki megkapja a szükséges támogatást ebben a nagyon nehéz időszakban. A Residential Landlords Association és a National Landlords Association közös nyilatkozatában kijelentette: „Legfontosabb feladatunk annak biztosítása, hogy a bérlők biztonságban legyenek otthonukban a válság idején.

Mindeközben a koronavírus halálos áldozatainak a száma Nagy-Britannia területén 1 nap alatt 32-vel nőtt, ami azt jelenti, hogy már 104 emberéletet követelt a szigetországban. Az esti órákban a kormány azt is bejelentette, hogy az iskolák országszerte bezárnak a pénteki naptól egyelőre határozatlan időre.           Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után