koronavírus anglia

A brit statisztikai hivatal, vagyis az ONS (Office for National Statistics) nemrég hozta nyilvánosságra az elmúlt időszak halálozási statisztikáit, amiből az derül ki, hogy az Anglia és Wales területén történt elhalálozások egyharmada a koronavírus járványhoz köthető.

koronavírus anglia

Az április 3-10-ig eltelt egy hét leforgása alatt, Angliában és Wales területén összesen 6213 olyan haláleset történt, amely a koronavírushoz kapcsolható. Ez pedig durván a 33%-a az ezidő alatt történt összes halálesetnek, derült ki az ONS legfrissebb statisztikáiból. Az eggyel korábbi hét folyamán ugyanez a szám 3475 volt, ami pedig az összes halálesetnek „csak” a 21%-a.

A statisztikai hivatal adatai szerint továbbá December 28. és Április 10. között 13121 ilyen haláleset történt a két ország területén, ami pedig majdnem 4000 fővel több, mint amit az Egészségügyi és Szociális Gondozási Minisztérium közzé tett. Ezek az adatok ugyanis nem csak a kórházi halálozásokat tartalmazzák, hanem az otthonaikban, illetve az idős gondozókban elhunytakét is.

Az Egyesült Királyság koronavírussal kapcsolatos statisztikái egészen a múlt hétig a kórházi betegekre összpontosítottak, azaz a koronavírus közösségben kifejtett hatásának mértéke ismeretlen volt az ONS mostani elemzésig. Ezeket az adatokat azonban mostantól hetente frissítik majd.

Az NHS által közzétett adatok szerint, amelyet folyamatosan frissítenek, április 10-ig csak Anglia területén 10 260 koronavírus okozta haláleset volt, ami 2256-kal kevesebb, mint az ONS adatai. Az említett április 10-ig tartó egy hét leforgása alatt összesen 18517 ember halt meg Anglia és Wales területén összesen, ami több, mint 2100-zal több, mint az előző héten elhunytak száma, és közel 8000-rel több az elmúlt 5 év átlagához viszonyítva. Ha csak a brit fővárost nézzük, a számok még megdöbbentőbbek, ugyanis az említett héten az összes haláleset 53%-a volt a koronavírus járványhoz köthető.

Eközben Nagy-Britannia területén a kórházakban újabb 449 ember vesztette életét az elmúlt 24 órában, így összesen az áldozatok száma már 16500 fölött van. Ami azonban reményre ad okot, az az, hogy a halálozások száma végre csökkenő tendenciát mutat, ugyanis ez a szám két hete nem volt ennyire alacsony. Sajnos messzire menő következtetéseket még nem érdemes levonni, de mindenesetre úgy tűnik a kormány intézkedéseinek végre kezd látszódni a hatása.

Az érvényben levő kijárási korlátozás azonban még biztos, hogy legalább két további teljes hétig érvényben lesz, és annak feloldása is valószínűleg csak lassan, fokozatosan fog majd megtörténni. Erre a pénzügyminiszter is utalt egyik legutóbbi beszédében, mondván hogy „még nem tartunk ott, és elég egyértelműen mindenki tudtára adtuk már, hogy egyelőre a legfontosabb dolog, a járvány megfékezését gyorsító szabályok betartása, vagyis hogy maradjunk otthon és védjük az NHS-t”.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után