koronavírus elleni védőoltás

A Covid-19, vagyis a koronavírus ellen kifejlesztett védőoltást 48 órán belül hivatalos keretek közt elkezdik végre embereken is kipróbálni. A vakcinát az Oxfordi Egyetem falai közt fejlesztették ki és ez lesz az első alkalom, hogy élesben emberi tesztalanyokon is próbára teszik.

koronavírus elleni védőoltás

Az egyik legutóbbi Downing Street-i sajtótájékoztató folyamán Matt Hancock egészségügyminiszter azt mondta, hogy a brit kormány mindent megtesz azért, hogy sikerüljön egy új, működőképes védőoltást kifejleszteni a járvány ellen. Mr. Hancock azt is kihangsúlyozta, hogy a britek az élen járnak a vakcina kifejlesztésében, köszönhetően az Oxfordi és az Imperial egyetemek kiváló szakembereinek.

Az egészségügyminiszter bejelentése szerint az Oxfordi egyetemen fejlesztett vakcina embereken való tesztelése legkésőbb a csütörtöki nap folyamán el is kezdődhet. Az említett két egyetem, ahol a védőoltás fejlesztése folyik, további 42.5 millió fontot kap, hogy tudják finanszírozni a projekteket, amik mint kiderült igen jó ütemben haladnak.

„Normális esetben ennek a stádiumnak az elérése egy védőoltás fejlesztése során akár évekbe is beletelhet, így azt kell mondjam, hogy nagyon büszke vagyok a két csapat eddigi munkájára. Mindeközben elkezdünk a tömeggyártás megoldására is nagyobb hangsúlyt fektetni, hogy amennyiben az egyik vakcina elkészül, és a tesztek is sikerrel zárulnak, azonnal elérhetővé tudjuk azt tenni a brit lakosság számára.” – nyilatkozta Mr. Hancock.

Az egészségügyminiszter beszédében arról is beszámolt, hogy Nagy-Britannia az az ország, ami a legtöbb pénzt fordított eddig a védőoltás kifejlesztésére. Saját véleménye szerint ugyanis hosszútávon a leghatásosabb módszer a járvány legyőzésére a védőoltás kifejlesztése. Azt mondta, hogy a koronavírus „hatalmas ellenség”, de az „az emberi találékonyság még nála is erősebb”, és a tudósok emellett minden nap egyre többet fedeznek fel a vírusról.

A hétvégén, az Egészségügyi Kutatási Stratégiai Koordinációs Hivatal elnöke, Sir John Bell professzor elmondta, hogy ha az Egyesült Királyságban kifejlesztett védőoltás használ, akkor nem csak milliók de milliárdok számára tehetik elérhetővé rövid időn belül. Kihangsúlyozta azonban, hogy a biztonságosság érdekében elengedhetetlen, hogy előbb megfelelő számú tesztalanyon kipróbálják.

Eközben az elmúlt 24 óra folyamán újabb 828 ember halt meg a kórházakban Nagy-Britannia területén a koronavírus járvány miatt, és ezáltal a halálos áldozatok száma 17 337-re nőtt.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után