karantén Anglia

Nemrégiben hozták nyilvánosságra, hogy a tengerentúli nyaralások egy része a következő hónap elejétől „zöld utat kap” majd, ugyanis a kormány a 14 napos karantén időszakát egyes országok irányából el fogja törölni.

karantén Anglia

Július 6-tól a tervek szerint az általánosan érvényben lévő 14 napos karantén rendszert le fogja cserélni a kormány egy úgynevezett „jelzőlámpás” rendszerre, aminek a lényege az lenne, hogy az egyes országokat kategorizálják, és zöld, sárga vagy piros színt rendelnek hozzájuk. Ez azt fogja befolyásolni, hogy milyen szigorú szabályok vonatkoznak majd az adott országból érkezőkre.

Az, hogy melyik ország milyen színt kap majd, az attól fog függeni, hogy a koronavírus járvány mennyire érintette az adott államot, illetve hogy jelenleg mennyire súlyos ott a helyzet. A pontos tervek, és hogy mely országok milyen színű jelzéssel lesznek ellátva, még kidolgozás alatt van…

Az Independent értesülése szerint az első fázisban olyan országok irányából fogják megszüntetni az utazási korlátozásokat, mint Görögország, Franciaország és Spanyolország. Az országok pontos listájával a kormány a következő hét folyamán fog előállni.

(Itt nyilván sokakban felmerül a kérdés, ahogy bennünk is, hogy … Franciaország? Spanyolország? Ez most komoly? Nos, egyelőre úgy tűnik, hogy igen, a három említett ország közül 2 ott van a vírus által Európában leginkább érintett 5 ország közt. Aki ezen a ponton a haját kezdi tépni, vagy dolgokat tervez a falnak dobálni… kérjük ne tegye, ettől ugyanis a kormány nem fogja megváltoztatni az álláspontját… vagy ki tudja.)

Más egyelőre még hivatalosan meg nem erősített források szerint várhatóan Olaszország, Hollandia, Finnország, Belgium, Törökország, Németország és Norvégia is rajta lesznek azon országok listáján, ahova hamarosan anélkül mehetünk majd nyaralni (még idén nyáron), hogy visszafelé kötelező karantén várna ránk. (Magyarországról egyelőre nem tettek említést)

„A határon folytatott közegészségügyi intézkedéseinket az országba beérkező fertőzöttek számának csökkentésére és a vírus második hullámának megakadályozására hozták létre. Az új kockázatértékelési rendszerünk lehetővé teszi, hogy megnyissunk számos biztonságos útvonalat a világ minden tájáról. Ezzel lehetőséget biztosítunk az embereknek egy külföldi nyaraláshoz, és a turizmus révén fellendítjük az Egyesült Királyság gazdaságát… De nem habozzuk majd rátaposni a fékre, ha bármilyen komoly kockázat felmerül.” – nyilatkozta a kormány egyik szóvivője.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után