Friss hír: újabb országok kerültek vissza Nagy-Britannia karantén listájára 1

A brit kormány nemrég jelentette be, hogy újabb országok kerültek fel a listára, ahonnan érkező, vagy visszaérkező személyek számára újra 14 nap karantén lép érvénybe. Az új módosítás szombat hajnal négytől lép érvénybe, és az indoklás megint a koronavirusos esetek számának emelkedése az érintett államokban.

Friss hír: újabb országok kerültek vissza Nagy-Britannia karantén listájára 3

A jogszabálymódosítás azután történt, hogy Boris Johnson azt nyilatkozta, hogy a miniszterek „könyörtelenül” meg fogják hozni ezt a döntést, amennyiben a helyzet úgy kívánja. A karanténlistához mostantól Franciaország, Hollandia, Monaco, Málta, Turks & Caicos és Aruba is hozzáadódik.

A legnagyobb felháborodást valószínűleg Franciaország okozza a nyaralók körében, ugyanis sokezer a szigetországban élő család, jelenleg épp ott nyaral, és ők igy le sem tudják időben reagálni a kormánynak ezen döntését. Az adatok szerint Franciaországban az elmúlt két hét során a 100 ezer főre eső új koronavirusos megbetegedések száma 32.1-re emelkedett és azt a kormány elegendőnek itélte meg a karantén újbóli bevezetéséhez. Ugyanez az arány Nagy-Britanniában egyébként jelenleg 18.5.

Friss hír: újabb országok kerültek vissza Nagy-Britannia karantén listájára 4

Ez a hír igen rosszul fogja érinteni a franciákat, ugyanis az ottani turizmusból származó bevétel egy jelentős hányada a britektől jön.

„Ebben abszolút könyörtelennek kell lennünk, még a legközelebbi és legkedvesebb barátainkkal és partnereinkkel szemben is. Azt hiszem, hogy mindenki megérti ezt.” – nyilatkozta egyik legutóbbi beszédében a brit miniszterelnök a téma kapcsán. Azt is kijelentette, hogy a brit kormány nem hagyhatja, hogy a lakosság újra megfertőződjön a vírussal és hozzátette, hogy „ezért olyan fontos a karantén újbóli bevezetése, és a szabályok szigorú betartatása.”

Július végén Spanyolország volt az egyik első olyan ország, ahonnan érkező személyek számára újra szükségessé vált a 14 nap karantén. A kormány akkor a módositást mindössze néhány órával annak életbe léptetése előtt hozta nyilvánosságra.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után