A 9. emeletről zuhant ki egy 2 éves kisgyerek Londonban 1

Egy alig két éves kisgyerek életét vesztette, miután kizuhant egy lakótömb kilencedik emeletének egyik ablakán.

A 9. emeletről zuhant ki egy 2 éves kisgyerek Londonban 3

A szomszédok által is jól ismert kisgyermek csütörtökön kb. 16 órakor zuhant ki az egyik felső emeleten levő lakás ablakán a London keleti részén levő, Shoreditch területén, a Charles Gardner Court nevet viselő épülettömbből.

A közösséget megrázó halálos kimenetelü baleset óta a lakók többen is beszélték az ablakok „nagyon veszélyes” kialakításáról, amelyeket úgy terveztek, hogy az ablakkeret aljától nyilnak, anélkül, hogy bármi korlátozná hogy milyen mértékben tudjanak kinyílni.

Gifty Kimberly-Koka, a háromgyerekes anyuka, aki ismeri a gyermek szüleit, az elhunyt kisfiút „nagyon kedves gyermeknek” írta le. Elmondása szerint: „Kis csacsogós gyerek volt. Az édesanya nagyon kedves ember. Mindig megkérdezte tőlem, mikor adhatna az én fiam extra órákat az ő gyermekeinek.”

Egy másik szomszéd, Isabella Peters, röviddel azután látta a fiú apját, hogy tudomást szerzett a szörnyű hírről. Azt mondta: „Csak láttam, hogy a fiú apját, ahogy ott áll, csak egy rövidnadrág volt rajta, a fejét fogta és azt kiabálta hogy : Nem, Nem, nem lehet.”

A 9. emeletről zuhant ki egy 2 éves kisgyerek Londonban 4

„Azt kívánom, bárcsak soha nem történt volna meg ez a szörnyűség, és soha ne kellett volna látnom amit láttam. Az a kép örökre beleégett az agyamba.” A gyászoló lakók nagyon sokan koszorúkat helyeztek el a gyermek halálának helyszínén.

Kimberly-Koka asszony az épülettömb egyik lakója, aki korábban megkérdőjelezte az ablakok biztonságát, és összehasonlította a helyzetet a Grenfell-torony biztonsági hibáival, ami 72 ember életét követelte 2017-ben, amikor a lakótömb lángba borult. “Ez olyan, mint Grenfell-torony esete, mert ott sem tudták, hogy nagy baj lehet, amíg valami nem történt” – mondta a 44 éves hölgy.

„Az én üzenetem az önkormányzatnak az, hogy haladéktalanul tenniük kell valamit az ablakokkal kapcsolatban. ‘Nagyon veszélyes módon nyilnak. Lefelé Nyílnak, és nem felfelé. Az önkormányzatnak kétrészes ablakokat kellett volna beszereltetnie, amiknek csak a felső része nyitható. Amikor az ember a fürdőszobába megy, nem viheti mindig magával a gyerekeit. Tegnap elképesztően meleg volt az épületben. Ki kellett nyitni az ablakokat.”

Egy másik lakó azt nyilatkozta az épület ablakaival kapcsolatban, hogy: „két felnőtt egyszerre is ki tudna esni rajtuk, nem hogy egy gyerek. Nekem két kicsi gyermekem is van. Most már mindig azon fogok aggódni, hogy vajon jól bezártam-e az ablakokat.”

A helyi önkormányzat szóvivője, aki egyben felelős is az épület karbantartásáért, azt nyilatkozta, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek a család és a szomszédok támogatása érdekében, és igyekeznek együttműködni a rendőrséggel, hogy kiderítsék, hogy fordulhatott elő ilyen tragédia.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után