Fontos változás a támogatások terén Nagy-Britanniában, ami rengeteg embert érint, és akár a támogatás megvonásával is járhat 1

Új szabályok léptek életbe a támogatásokat illetően Nagy-Britanniában, ami a Universal Creditet igénylők közül rengeteg emberre nézve azt jelenti, hogy csökkenthetik a támogatásuk összegét, ha nem keresnek több pénzt.

Fontos változás a támogatások terén Nagy-Britanniában, ami rengeteg embert érint, és akár a támogatás megvonásával is járhat 3

A változtatások részeként a Universal Creditben részesülők minimális bérének küszöbértékét – ami Adminisztratív Keresetküszöb néven ismert – a National Living Wage 15 órás fizetésének megfelelő összegre emelik, így az egyedülállók esetében 617 GBP, a párok esetében pedig 988 GBP lesz. Azok, akiknek a munkája ennél kevesebbet fizet, egy „intenzív munkakeresési” csoportba kerülnek, ahol legalább erre a szintre kell emelniük a havi bérüket akár a munkaidő emelésével vagy jobban fizetett munkakör megszerzésével.

Ez a második alkalom, hogy megemelték a küszöböt. 2022 szeptemberében a National Living Wage 12 órányi bérére, azaz naptári hónaponként 494 GBP-re emelték az egyedülálló igénylők és 782 GBP-re a párok esetében. Ez az emelkedés akkor durván 114 000 embert érintett a szigetországban.

A küszöb mostani, január 30-ától kezdődő emelése további 120 000 embert érint országszerte, akik most kénytelenek lesznek elérni, hogy emelkedjen a havi fizetésük, ha a támogatásokat továbbra is szeretnék megkapni – írja a Birmingham Live. Az embereknek addig kell az intenzív munkakeresési csoportban maradniuk, amíg keresetük el nem éri a meghatározott új minimumot.

Ez azt jelenti, hogy hetente vagy kéthetente egy-egy személyes megbeszélés lesz a munkaügyi központ elkötelezett alkalmazottaival, amíg több pénzt nem kezdenek el keresni valamilyen úton módon. Amint fizetésük a megfelelő szintre emelkedik, átkerülnek egy másik csoportba, ahol már kevésbé nagy a nyomás, hogy többet keressenek. Azok, akik nem tesznek eleget az új munkavégzési követelményeknek, szankcionálhatók, ami azt jelenti, hogy büntetésként akár 100%-kal is csökkenthetik az igényelt támogatás mértékét.

Mennyit kell majd keresniük az embereknek?

A Universal Creditet igénylő emberek körülbelül 41%-ának van munkája, és a juttatást a bére kiegészítéseként kapja meg. Minél többet keresnek azok akik igénylik ezt a támogatást, annál jobban csökken a juttatás mértéke, és 55 pennyel csökken minden a munkából származó 1 font után.

Jelenleg az ezt a támogatást igénylő, aktív munkaviszonyban álló személyeknek legalább 494 fontot kell megkeresniük havonta, ha egyedülállók, és 782 fontot, ha párokról beszélünk. Január 30-tól ezek a minimális összegek az alábbi módon emelkedtek:

  • 617 font egyedülállók esetében
  • 988 font a párok esetében

Ezek az összegek 15 óra minimálbérnek felelnek meg. Idén szeptembertől pedig további változások következnek majd azok számára, akik ennyit vagy többet keresnek. A kormány megerősítette a BirminghamLive-nak, hogy a szigorítás következő szakasza azt jelenti majd, hogy 2023 szeptemberétől azoknak az igénylőknek, akik 15-35 óra minimálbérnek megfelelő összeget keresnek, is növelniük kell majd a havi keresetüket. Ez a változás további 600 000 igénylőt érint majd Nagy-Britanniában.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után