Fontos új szabályváltozás jön a brit repülőtereken, amelynek sokan fognak örülni 1

A repülőtereken hamarosan meg fog szűnni az a korlátozás, hogy az utasok 100 ml-nél nagyobb mennyiségű folyadékot nem szállíthatnak a kézipoggyászban.

Fontos új szabályváltozás jön a brit repülőtereken, amelynek sokan fognak örülni 3

A Heathrow repülőtér főnöke szerint a szabályt legkésőbb 2024-re már teljesen eltörölhetik. Jelenleg a kézipoggyászban a gépre felvihető folyadékok térfogata nem haladhatja meg a 100 ml-t, és átlátszó műanyag flakonban kell szállítani.

A szabály közelgő változását az iparág vezetői komoly jelentőségű újításnak minősítették. Új 3D szkenner berendezéseket telepítenek ugyanis az Egyesült Királyság repülőterein, hogy ne legyen szükség a 100 ml-nél nagyobb űrtartalmú folyadékokra vonatkozó tilalomra.

A hírek szerint a nagy brit repülőterek 2024 közepéig kaptak határidőt a csúcstechnológiás eszközök telepítésére. A folyadékok mellett a laptopokat sem kellene így már kivenni a kézipoggyászból a repülőtereken a biztonsági ellenőrzések alkalmával.

John Holland-Kaye, a Heathrow vezérigazgatója a The Timesnak azt mondta: „Lassan de folyamatosan vezetjük be ezeket a 3D szkennereket. Nemrég kezdtük meg a 3-as terminál biztonsági területének bővítését, amelyben több CT-szkenner lesz, és a határidő 2024 közepe. Addigra az utasok számára már az lesz a normális, hogy a folyadékokat a poggyászaiban hagyhatják és nem kell azokat kipakolni.”

2006-ban vezették be a kézipoggyászban megengedett folyadékmennyiség korlátozását, amikor a rendőrség meghiúsította Nagy-Britannia egyik legnagyobb terrorcselekményét. A gyanúsítottak akkor azt tervezték, hogy robbanóanyagot csempésznek be a repülőtér biztonsági szolgálatán üdítőitalos palackokban…

A kézipoggyászban ezt követően eleinte egyáltalán nem lehetett folyadékot bevinni – leszámítva a babatejet, amit a szülőnek kellett megkóstolnia a személyzet orra előtt –, de ezek a szigorú szabályok enyhültek, amikor a szigorítások miatt jelentősen megcsappant az utasok száma.

Mi a jelenlegi 100 ml-es szabály a folyadékokra?

A fő szabály az, hogy a repülőgép utasterébe 100 ml-nél többet nem szabad bevinni bizonyos folyadékból, és ezeket a folyadékokat külön 100 ml-es tartályokba kell tenni. Ide tartoznak:

  • Italok
  • Részben vagy teljesen folyékony élelmiszerek (például leves, bébiétel, méz stb.)
  • Piperecikkek és kozmetikumok (smink, parfüm, krémek, testápolók, gélek, szempillaspirál, szájfény, fogkrém stb.)
  • Spray-k (dezodor, hajlakk stb.)
  • Zselék (hajzselé, tusfürdő stb.)
  • Kontaktlencse folyadék

A 100 ml-es határ nem csak a folyadék tényleges mennyiségére vonatkozik, hanem a tároló palackok vagy tartályok méretére is.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után