A Met Office nyilvánosságra hozta, pontosan mikor éri el az „afrikai hőhullám" az Egyesült Királyságot 1

A Met Office előrejelzése szerint fokozatosan egyre meleg napok várhatók a következő 2 hétben, ahogy az Egyesült Királyság búcsút int a hideg és esős időjárásnak. A meteorológusok szerint Nagy-Britanniában akár 35 Celsius fokot is elérhet a hőmérséklet idén nyáron. Az előrejelzések szerint a meglehetősen nedves, hűvös tavasz után sokkal melegebb, kellemes nyárra van remény.

A Met Office nyilvánosságra hozta, pontosan mikor éri el az „afrikai hőhullám" az Egyesült Királyságot 3

Az időjárási térképek azt mutatják, hogy hamarosan magas nyomású légtömegek terülnek el az országban, az afrikai „nagy meleg” érkezése előtt, ami május végére komoly hőhullámhoz hasonló időjárási körülményeket hoz az Egyesült Királyságba. Szerdán változóan felhős, napos idő és záporok egyaránt lesznek az ország területén délután a verőfényes napsütéses délelőttöt követően.

Várhatóan az éjszaka folyamán kitisztul az ég, ami elszigetelten egyes helyeken ködfoltokat képezhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 fok körül várható. Ezen a héten jórészt száraznak ígérkezik az idő a szigetország jelentős részén.

Csütörtökön időnként délutáni záporok is előfordulhatnak, míg pénteken derült, szeles időre lehet majd számítani, elszórtan alakulhatnak ki záporok, amelyek egy része lokálisan akár egész heves is lehet. A hét végére napsütéses időszakok fognak dominálni, párás érzéssel. Vasárnap azonban felhősödés és időszakos eső is előfordulhat Skócia és Észak-Írország felett, amely a nap folyamán továbbterjedhet Anglia északnyugati részére és esetleg Wales területére is. De sok területen vasárnapra napsütést jósoltak.

A jövő héten a legtöbb régióban szép és száraz időre lehet számítani, az Egyesült Királyság északnyugati részén inkább felhős és esős időszakok várhatók. Összességében az ország nagy részén átlag feletti hőmérséklet várható, bár délkeleten az átlaghoz inkább közelebb lévő hőmérséklet a valószínű.

James Madden, az ExactaWeather munkatársa elmondta, hogy megnőtt a valószínűsége az Egyesült Királyságot az elkövetkező hónapokban sújtó hőhullámoknak.

„A júniusi és júliusi hőhullámok csúcspontján a maximum hőmérséklet elérheti a 30-35 fok környékét is. A nyár végi/augusztusi hőhullám során pedig a hőmérséklet még ennél is egy-két fokkal magasabb lesz.”

A meteorológusok előrejelzése szerint tehát még ebben a hónapban megérkezik a sokat emlegetett „afrikai hőség”, amely akár egyes területeken 35 fokos hőmérsékletet is eredményezhet Nagy-Britanniában.

Az afrikai hőhullám egy olyan időjárási jelenség, amelyben az afrikai Szahara sivatagából származó forró légtömegek észak felé haladnak Európa felé, beleértve az Egyesült Királyságot is. Ez a forró levegő magával viszi a magas hőmérsékletet és a száraz körülményeket, ami kivételesen meleg időjáráshoz vezet.

Egy ilyen afrikai hőhullám során a déli vagy délkeleti irányból fújó szelek a meleg és száraz levegőt a Földközi-tengeren át a Brit-szigetek felé szállítják. Ahogy a légtömeg a Földközi-tenger meleg vizei fölött elhalad, felszívja a hőt és a nedvességet, tovább fokozva meleget és páratartalmat.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után