Nagy erőkkel keresi a rendőrség azt a két szökött fegyencet New York államában, akik szombat éjjel hajtottak végre egy hihetetlen szökést az egyik magas biztonsági fokozatú fegyintézetből.

two-murderers-escape-new-york-prison-leave-have-a-nice-day-note-for-authorities-body-image-1433691085

Richard Matt és David Sweat a hétvégén az éj leple alatt oldott kereket a Clinton Correctional Facility nevű börtönből, ráadásul nem is akárhogyan. Feltehetően valamiféle fúrószerszám segítségével lyukat ütöttek a cella fém falába, majd a vízvezeték hálózat labirintusában végigmászva egy háztömbbel arrébb bukkantak a felszínre a csatornából, a börtön falain kívül.

Ha pontosak akarunk lenni, akkor keresztülvágták magukat egy több, mint fél centis acélfalon, hat emeletet másztak lefelé a vízvezeték hálózat alagútjáig, áttörtek egy duplavastagságú téglafalat, keresztülvágtak egy félméteres vezetéket, abban pedig elkúsztak egy távolabbi pontig, ahol kivágták magukat, és a csatornából a felszínre másztak.

article-escape10-0606 prison break 2 150606181014-05-cuomo-ny-escapees-super-169

Péntek este fél 11-kor voltak jelen utoljára a létszámellenőrzésen, és reggel fél 6-kor már csak a hűlt helyüket találták. Éjjelente az őröknek kötelességük minden cellába benézni két óránként, azonban a két furfangos rabnak erre is volt megoldása. Párnákkal és egyéb tárgyakkal tömtek meg egy-egy kapucnis pulóvert, amit az ágyukba bújtattak, így az őröknek nem tűnt fel az eltűnésük egészen reggelig.

escaped-prisoners

A börtönben, a megépítése óta eltelt 150 évben soha nem történt ehhez hasonló eset. Felmerült a gyanú, hogy valaki segített a szökevényeknek a börtön falain belülről, és a kiszivárgott hírek szerint, a ruhákért felelős varrónőt a rendőrség kihallgatja. Nagy kérdés, hogy hogyan sikerült olyan szerszámhoz jutniuk, amivel az acél cellafalat át tudták fúrni, illetve, hogy miért nem hallotta senki, amikor fúrtak.

two-murderers-escape-new-york-prison-leave-have-a-nice-day-note-for-authorities-body-image-1433691067
Még üzenetet is hagytak.

Matt 48 éves, és azért kapott életfogytiglani börtönbüntetést, mert halálra verte, majd ezt követően feldarabolta egy régebbi főnökét 1997-ben. Ő nemcsak veszélyes, de tapasztalt rókának is számít, mivel már két ízben is sikerült börtönökből megszöknie 86-ban és 98-ban. 1998-ban úgy kapták el, hogy ostoba módon egy férfit mások szeme láttára megkéselt egy kocsma előtt Mexikóban. Így jár az, aki nem tud megszabadulni a káros szenvedélyeitől.

150606145342-escaped-ny-convicts-split-richard-matt-david-sweat-super-169

A másik „kedves úriember”, David amiatt nem mehetne többet emberek közzé, mert mikor a serif helyettes egyszer rajtakapta, hogy egy rablás zsákmányán osztozkodott társával, ő 22 golyót eresztett a rendőrbe.

ny-escape-1

Sokan a Remény rabjai című filmhez kezdik hasonlítani az esetet, nem véletlenül. A két fokozottan veszélyes, mindenre elszánt bűnözőt a rendőrség a helikopterektől a kutyákig minden bevethető eszközzel keresi szombat óta, egyelőre eredménytelenül. A kormány emellett 100,000 dolláros vérdíjat tűzött ki a fejükre, amit bárki megkaphat, aki olyan információval szolgál, aminek segítségével sikerül őket kézre keríteni.

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Facebook csoportunk 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://edition.cnn.com/2015/06/09/us/new-york-prison-break/