Figyelmeztető jelzés miatt vissza kellett fordulnia a Ryanair London – Budapest járatának 1

A jól ismert fapados légitársaság Magyarország és Anglia közt közlekedő járatának ma felszállás után váratlanul egy figyelmeztető jelzés miatt vissza kellett fordulnia és leszállást végrehajtania Londonban.

maxresdefault (1)

Az airlive.net jelentése alapján a Ryanair London-Budapest járatának műszaki okok miatt vissza kellett fordulnia a felszállást követően. A Flightradar24.com adatai szerint a repülőgép néhány perccel 12 óra előtt szállt fel Stansted repteréről.

A hivatalos adatok szerint a Boeing 737-8AS típusú gép 7000 méteres magasságban tartott, amikor váratlanul megszakította az útját, és nem sokkal több, mint 15 percnyi repülés után, a csatorna felett visszafordult.

20160108ryanair

Szerencsére aggodalomra semmi ok a gépen utazók családtagjainak részéről, ugyanis a járat probléma nélkül landolt 12:52-kor, ugyancsak Stansted repterén.

A reptér információs adatbázisa szerint a járat később, háromnegyed háromkor ismét felszállt, és ezúttal probléma nélkül meg is érkezett Budapestre. Üröm az örömben, hogy jó két és fél óra késéssel érkeztek csak meg az utasok Magyarországra, 17:36-kor.

„Ez a járat, amely ma (január 8-án) Londonból Budapestre tartott, röviddel a felszállás után visszafordult Stanstedre, amikora pilótafülkében egy figyelmeztető jelzés egy kisebb technikai problémára utalt.A repülőgép rendben földet ért, és a késés minimalizálása érdekében az utasokat egy helyettesítő repülőgépre szállították át. A Ryanair minden utasától elnézést kér a késésért.” – válaszolta a Ryanair szóvivője az Origo munkatársainak, a járat késésének okát illetően.

A gép összesen 2 órát és 26 percet késett a tervezett érkezéshez képest. Az EU-s jogszabályok értelmében 1,500 km alatti táv esetén 2 órás késés fölött durván 187 GBP kártérítés jár, ami majd 80,000 forint. A légitársaságok gyakran igyekeznek kibújni a felelősség alól, de, hogy tisztábban lásson mindenki, itt egy kis plusz infó, a késésekről és kártérítésekről.     Forrás: http://www.origo.hu/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után