Figyelem! Újabb időjárási figyelmeztetések egész Nagy-Britanniában erre a hétre 1

Ezen a héten újabb hidegek várhatók Nagy-Britanniában, a hőmérséklet csökkenésével, valamint az előrejelzések szerint számos területen heves esőzésekkel és havazásokkal kell számolni. Továbbra is érvényben van a hó miatti riasztás Észak- és Közép-Angliában, valamint Skóciában és Észak-Írországban.

Figyelem! Újabb időjárási figyelmeztetések egész Nagy-Britanniában erre a hétre 3

Hétfőn reggel a déli részeken 10 fok feletti hőmérsékletre számítanak, az északi területeken pedig 3 fokra süllyedhet a hőmérő higanyszála, amely helyenként egészen 0 fokig is süllyedhet. Ez a hőmérséklet-csökkenés annak tudható be, hogy egy alacsony nyomású légtömeg kelet felé halad át az Egyesült Királyságon.

Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége (UKHSA) új időjárási riasztást adott ki vasárnap, figyelmeztetve, hogy a fagyos körülmények „növelhetik a veszélyeztetett betegek egészségügyi kockázatait és megzavarhatnak bizonyos szolgáltatásokat”. Sok területen heves esőzések várhatók, Skócia-szerte, majd később Észak-Írországban és Észak-Angliában is havazást mondanak.

A Met Office legfrissebb jelentése szerint a hófelhalmozódás enyhén csökkent a hétvégén, és Északnyugat-Anglia azon részein már nincs sárga időjárási figyelmeztetés, ahol már nem jósolnak havat.

Ami sokaknak jó hír lehet, hogy szerdára az időjárás enyhébbre fordul, de az Egyesült Királyságban továbbra is „igazi hullámvasút várható ami az időjárás alakulását illeti a következő napokban” Greg Dewhurst, a Met Office meteorológusa szerint.

Kedden még hideg idő várható elszórtan télies záporokkal, éjszaka pedig kiterjedt fagyokkal. Szerdán azonban délnyugat felől esősebb és szelesebb idő várható, az Egyesült Királyság északi részén pedig még havazás is előfordulhat. A hét második felében pénteken az Egyesült Királyság nagy részén felhős lesz az idő, és a leginkább napsütéses idő az Egyesült Királyság középső részein valószínű.

Eső valószínű Skóciában, ahol a magasabban fekvő területek felett ez havazásba fordulhat, valamint Anglia és Wales felett, ami heves viharos időjárással párosulhat. Várhatóan változékony lesz az idő a hétvégén is, azonban helyenként derült és napos idő lesz, ami esővel és Skócia egyes részein további havazás párosul majd.

A meteorológiai hivatal sárga figyelmeztetést adott ki a heves szél miatt a déli és középső területekre vonatkozóan. Az autósokat kidőlő fákra, valamint esetleges forgalmi dugókra figyelmeztették. Az előrejelzések hétfőn délelőtt 10 és 18 óra között „kiterjedt” viharos széllökésekre figyelmeztetnek Black Country, Kelet-Anglia, Sussex és Devon területén.

Figyelem! Újabb időjárási figyelmeztetések egész Nagy-Britanniában erre a hétre 4

A tengerparti és dombos területeken várhatóan akár 100-110 km/órás sebességű szél is fújhat majd, ami elég erős ahhoz, hogy megrongálja a háztetőket és kitépje a kisebb fákat. Áradásokra is kell számítani a Nene folyón Peterborough közelében, az Ouse-ban Bedford közelében, a Shropshire-i Vyrnwyban és a dorset-i West Bay Habourban. A legerősebb széllökések az előrejelzések szerint 18 óráig tartanak majd, míg az utakon a jégre vonatkozó figyelmeztetés nagyrészt kedden délelőtt 10 óráig van érvényben.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után