Figyelem! Az ország még nagyobb részére, többek közt Londonra is kiterjesztik a hó és jég miatti időjárási figyelmeztetést Nagy-Britanniában 1

A következő napokban az Egyesült Királyság még több részére kiterjesztették a hóra és jégre vonatkozó figyelmeztetéseket. Skócia északkeleti részén és Angliában számos térségben szerda reggelig sárga időjárási figyelmeztetések maradnak érvényben.

Figyelem! Az ország még nagyobb részére, többek közt Londonra is kiterjesztik a hó és jég miatti időjárási figyelmeztetést Nagy-Britanniában 3

A Met Office hétfőn új frissítéseket adott ki, amelyek az Egyesült Királyság nagy részére vonatkoznak a következő öt napban. A heves havazás “jelentős fennakadásokat” okozhat az ország északi és középső részein csütörtökön és pénteken – közölték.

Ma este 21:00 óra és kedden 10:00 óra között egy újabb figyelmeztetés lép életbe Midlands, Kelet-, Dél-Anglia és Wales területein egyaránt a fagy és havazás miatt. Ez egyes részeken “nehéz utazási körülményekhez” vezethet – közölte a brit meteorológiai intézet. Valószínűleg egyes utakat és vasutakat érinteni fognak a viszontagságos időjárási körülmények ezeken a területeken, és az embereknek hosszabb utazási időre kell számítaniuk.

Figyelem! Az ország még nagyobb részére, többek közt Londonra is kiterjesztik a hó és jég miatti időjárási figyelmeztetést Nagy-Britanniában 4

Észak-Írország nagy részére is hasonló figyelmeztetés van érvényben az éjszaka folyamán. Egy másik figyelmeztetés szerint pedig a havazás valószínűleg Dél-Anglia és Wales egyes részein okoz majd gondokat az utakon a szerdai nap folyamán. További figyelmeztetések vannak érvényben a heves havazás miatt csütörtökön és pénteken is Skócia nagy részére, Anglia északi részére, a Midlands régió egyes részeire, Észak-Walesre és Észak-Írországra vonatkozóan.

Az időjárási viszonyok megzavarhatják a tervezett utazásokat és egyéb napi tevékenységeket. Az első Met Office figyelmeztetés vasárnap este lépett érvénybe Skócia egyes részein, beleértve Aberdeent és Dundee-t, a Felföldet, Orkney-t és Shetlandot.

A hétfőn érvényben lévő figyelmeztetések java Skóciára és egy északkelet-angliai terültekre terjed ki, amely Newcastle upon Tyne-ig és Yorkshire-ig terjed. Keddre a figyelmeztetések már ki fognak terjedni Strathclyde-ra, Yorkshire-re és Humberre, valamint East Midlandsre. Ezekben a régiókban akár többszöri havazás is várható.

A meteorológiai szolgálat szerint a havazás késéseket, fennakadásokat okozhat az utakon ezeken a területeken, valamint számítani lehet arra is, hogy a vonatok és a repülőjáratok egy része is csak késve vagy egyáltalán nem fog elindulni.

“Csekély esély” van arra is a jelentés szerint, hogy egyes vidéki települések a nagy hó miatt megközelíthetetlenné váljanak és egyes helyeken áramkimaradások vagy a telefonszolgáltatással kapcsolatos problémák is előfordulhatnak.

A BBC meteorológusa, Sarah Keith-Lucas szerint kedd este lehet a hét leghidegebb és az év egyik leghidegebb éjszakája, Skóciában -10 °C-ig is leeshet hőmérséklet. Hozzátette, hogy „nem túl szokatlan”, hogy még a meteorológiai tavasz beköszönte után is előforduljanak ilyen „hideg télies időszakok”, az Északi-sarkvidékről érkező levegő hatásai miatt.

A hét közepére vonatkozó előrejelzés azonban már kevésbé biztos, mivel az Atlanti-óceán felől érkező melegebb levegő várhatóan “csatateret” alakít ki az Egyesült Királyság felett – mondta. Ez havat hozhat Anglia délebbi részeire is, vagy a hathetes száraz időszakot követően nagyobb mennyiségű esőt.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után