Elképesztő mázlija volt egy fickónak Angliában – szó szerint centiken múlott az élete, az esetről videó is készült 1

Egy megdöbbentő videón az a pillanatot láthatjuk, amint egy figyelmetlen és felelőtlen gyalogos mindössze pár centivel kerüli el a biztos halált, ami egy nagy sebességgel érkező vonat formájában érkezik.

Elképesztő mázlija volt egy fickónak Angliában – szó szerint centiken múlott az élete, az esetről videó is készült 3

A sokak számára valószínűleg riasztó felvételen, amelyet a vonat fedélzeti kamerája rögzített, jól látszik, ahogy a férfi lazán kisétál a nagy sebességgel érkező vonat elé a cheshire-i Runcornban, gondolván, hogy „még messze van az”.

A vonat, amely a londoni Euston–Glasgow járat volt, kénytelen volt vészfékezni, nehogy elüsse az ostoba gyalogost. A Network Rail szóvivőjének elmondása szerint a vonatok maximális sebessége ezen a szakaszon több, mint 200 km/h. Ezek után nem kell hozzá zseninek lenni, hogy kitaláljuk, mi lett volna, ha a pasas kicsit lassabb, vagy a vonat nem fékez…

Az átkelőhelyen piros figyelmeztető lámpa világít, ha nem biztonságos az átkelés, amit a férfi természetesen figyelmen kívül hagyott. Lucy Jordan, a Network Rail északnyugati régiójának a biztonságért felelős vezetője azt mondta, a január 18-i incidens „tragédiához vezethetett volna”.

„Amikor ilyen felvételeket látok, mindig megáll bennem az ütő. Alig egy két másodperc eltérés tragédiához vezethetett volna a felelőtlen férfi és a családja számára, és nem tudok úgy tenni, mintha nem lett volna óriási veszélyben.” – mondta.

„Fontosnak tartom, hogy a Network Rail megossza ezt a videót ami egy nagyszerű emlékeztető lesz mások számára, hogy mindenki betartsa a vasúti átjárók szabályait. Bármennyire is azt gondolja valaki, hogy jól ismer egy átkelőhelyet, minden személynek be kell tartania a szabályokat, és ha vannak elhelyezve figyelmeztető lámpák, mindig álljunk meg, amikor pirosan világít, egyszerűen nem éri meg a kockázatot.”

Dave Whitehouse, az Avanti West Coast biztonsági és védelmi igazgatója azt mondta, hogy a felvétel jó példa arra, hogy miért kell mindig alaposan szétnézni, amikor egy vasúti átkelőhelyen akarunk áthaladni.

Majd hozzátette, hogy “bár az érintett férfi megúszta a súlyos sérülést, ez is azt mutatja, hogy a másodperc töredéke is elég ahhoz, hogy ha rossz döntést hozol, az tragédiával végződhet.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után