A fiút a londoni polgármester jelölt Sadiq Khan otthonától nem messze, a Thrale Roadon, annak a Penworthem Roaddal való kereszteződésénél szúrták le.

furzedown

Az eset nem sokkal azután történt, hogy a fiatalember kiszállt az anyja autójából. Az áldozat neve Lewis Elwin. Mindössze, 20 éves volt. A Merton College-ben tanult villanyszerelői szakon. Egy banda bekerítette és leszúrta őt, amint tegnap délután 3.30-kor egyedül sétált Tootingban, egy nem mellesleg elég forgalmas utcán, ahol a szülők éppen a gyerekeikért mentek a közeli általános iskolába.

A fiú egy rövid távolságot tántorogva tett meg, miután leszúrták, aztán összeesett az utcán. Néhány arra járó megpróbálta megmenteni az életét, mielőtt a mentők kiértek a helyszínre, de sajnos az életét már nem tudták megmenteni. Az egyik szemtanú szerint, két szúrt seb volt a hátán.

tooting1a

Az áldozat egyik barátja azt mondta, hogy csapdába ejtették őt. „Ezek a srácok egy autóból ugrottak elő a semmiből és leszúrták őt. Ő megpróbált elfutni és összeesett az utcán.”

A Londoni Mentőszolgálat elmondása szerint, az egészségügyiek hat percen belül megérkeztek.

Hugh Roy (46) műszerész azt mondta, megpróbált segíteni Elwinen. „Ott feküdt a földön. Levettem a dzsekijét és láttam, hogy hátba szúrták. Vér volt mindenhol. Már akkor eszméletlen volt.”

Az áldozat anyja (52), aki a Wandsworth-i önkormányzat recepciósaként dolgozik, elmondta, hogy kirakta őt az utcában, mert a fia megbeszélt egy találkozót a barátaival. „Rádudáltam, hogy húzza fel a nadrágját. Nevetett, és felhúzta. Én orvosi időpontra mentem. Neki pedig a barátaival kellett volna találkoznia. Aztán, egy órával később, kaptam egy hívást az egyik barátjától, aki azt mondta, hogy holtan fekszik az úton. Nem engedték, hogy megnézzem őt, mert bűnügyi helyszínen feküdt. Nagyon le vagyunk sújtva. Azon volt, hogy megváltoztassa az életét, edzeni járt, olyan keményen próbálkozott. Csendes, édes, illedelmes fiú volt.”

„Nem volt angyal”, de jó ember volt — tette hozzá az anya. A fiút, egyébként, négy évvel ezelőtt már leszúrták, kicsivel az apja halála után.

Ma, a londoni polgármester jelölt, Khan felszólalt annak érdekében, miszerint, ki kell szúrni azokat, akik kést hordanak maguknál Londonban. „A késelés kőhajításnyira történt az otthonomtól. Nyilvánvalóan, apaként, ez nagyon aggasztó és együtt érzek az áldozat anyjával és családjával.” — mondta.

A rokonok ma lerótták a tiszteletüket a fiú emléke előtt, aki megpróbálta megváltoztatni az életét az apja hirtelen halála után. Az áldozat féltestvére, Simon Elwin azt mondta, hogy „ő egy jó ember volt. Kedves volt, csendes, udvarias. A múltban bajban volt néhányszor, de éppen azon volt, hogy megváltoztassa az életét. Ezt nem érdemelte meg.”

Candida Jones önkormányzati tag szerint, szembetűnő a változás, mióta visszavágtak a rendőrség költségeiből, ugyanis, a környék eddig az alacsony bűnözési számú kategóriába tartozott. Az ügyben már folyik a nyomozás. Letartóztatás egyelőre, nem történt. Bárki, akinek információja van az esettel kapcsolatban, hívja a Crimestoppers-t a következő telefonszámon: 0800 55 111.   Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára