Fél Anglia kiakadt: A politikusokra nem vonatkoznak a karantén szabályok?! 1

A politikus nem ember? Vagy legalábbis más, mint a köznép? Vagy egyesek egyenlőbbek másoknál, vannak, akikre nem vonatkoznak szabályok? Főhet a feje a brit parlamentnek, a politikusai ugyanis fittyet hánynak a rendelkezésekre.

Fél Anglia kiakadt: A politikusokra nem vonatkoznak a karantén szabályok?! 3

A napokban két illusztris parlamenti személyről is napvilágot látott a hír, hogy megszegték a távolságtartásra és karanténra vonatkozó előírásokat. Úgy látszik, vannak, akik különbek másoknál.
Margaret Ferrier képviselő nyilatkozatban kért bocsánatot, miután koronavírus tesztje után egész egyszerűen beutazott a Parlamentbe, majd, miután megkapta a pozitív eredményt, visszavonatozott otthonába. Jeremy Corbyn pedig vígan fittyet hány a 6-os szabályra, a vacsorapartin, amin részt vett, bizonyíthatóan legalább 8-an voltak.

Margaret Ferrier képviselőnő esete megdöbbentette a népet. A politikusnő pozitív koronavírus eredménnyel nyugodtan utazgatott tömegközlekedési eszközön. Miután mindez kiderült, Ms Ferrier így nyilatkozott: Szombat délután, miután enyhe tüneteket tapasztaltam magamon, koronavírus tesztet kértem, amelyet aznap el is végeztem. Napközben azonban már sokkal jobban éreztem magam, így hétfőn vonattal Londonba utaztam, hogy a tervek szerint részt vegyek a parlamenti ülésen. Ez helytelen volt, és nagyon sajnálom a hibámat.”

Hab a tortán, és ezzel a képviselő nem számolt, hogy a tesztje pozitív lett. ’Hétfő este pozitív teszteredményt kaptam”-mesélte, majd ezek után másnap, kedden visszavonatozott otthonába, ahol karanténba vonult. Hétfőn a Parlamentben, kissé álszent módon Ferrier felállt és tisztelgett az egészségügyi szolgálat munkatársai és gondozói előtt, akik másokat támogatnak a világjárvány során, s akiknek fáradozását, láthatóan mégsem értékeli eléggé.

A képviselőnő tegnap nyilatkozatával megbánást tanúsított, valamint hozzátette, hogy minderről a rendőrséget is tájékoztatta. Ferrier vallomásában vállalta a felelősséget és azt mondta:

„Annak ellenére, hogy jól éreztem magam, karanténba kellett volna megvárnom a tesztem eredményét. Mélységesen megbántam tettemet. Teljes felelősséget vállalok, és arra kérnék mindenkit, hogy ne kövesse el ugyanezt a hibát, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy megakadályozza a koronavírus terjedését. ”

Fél Anglia kiakadt: A politikusokra nem vonatkoznak a karantén szabályok?! 4

Nem mindenki hint hamut azonban a fejére, legalábbis nem ekkora buzgalommal. A napokban egy másik politikus is szabályt szegett, méghozzá nem más, mint Jeremy Corbyn.  Tette azonban némileg enyhébb Ferrierénél.  Corbyn ugyanis a „6-os szabály”-t szegte meg azzal, hogy egy olyan vacsorapartin vett részt, ahol rajta kívül összesen még nyolcan voltak jelen. A volt munkáspárti vezető elnézést kért. Tettéért neki és barátainak is 200 fontot kell személyenként perkálnia. A szabály, miszerint 6 főnél többen nem tartózkodhatnak egymás társaságában, amennyiben nem egy háztartásban élnek, szeptember 14-étől lépett életbe, ezt szegte meg a politikus és társasága.

A vacsora egyébként Corbyn egyik barátjánál zajlott.  Az este folyamán az egyik vendég a szórakozó társaságot az ebédlőasztal körül ülve lefényképezte, ez a fotó szivárgott ki és buktatta le őket. A megszólaló forrás szerint a politikus egyértelműen felismerte, hogy egy fénykép veszélyt jelent rá nézve. „Az arca, a tekintete a fényképen mindent elárul.” Tudta, hogy nem kellett volna jelen lennie, és hogy minden embernek követnie kell a szabályokat ”- mondta. “Néha azonban úgy tűnik, hogy amikor a társadalmi távolságtartásról van szó, egyesek egyenlőbbek, mint mások.”  Forrás   bszemese

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után