Féktelen tombolása közepette a WC-t is kitépte a falból egy landlord a bérleti díj miatt Nagy-Britanniában 1

Egy „idegbeteg” főbérlő féktelen tombolása közepette kitépte a falból albérlője vécéjét a „ki nem fizetett” bérleti díj miatt dühöngve – hangzott el a bírósági tárgyalás folyamán.

Féktelen tombolása közepette a WC-t is kitépte a falból egy landlord a bérleti díj miatt Nagy-Britanniában 3

A 76 éves Terrence Kermode egy „önkívületben őrjöngő pillanatában” hirtelen kitépte a WC-t annak rendeltetésszerű helyéről, majd ezt követően hasonló bánásmódban részesítette a mosdót és a többi fürdőszobai szerelvényt is, majd az összeset a fürdőkádba dobálta egy halomba.

A fürdőszoba belsejéből készült képeken a fürdőkádba dobott, a falból és padlóból kitépett tárgyak jól láthatók, aminek köszönhetően a falból kilógó csövek, a padlón és a falon pedig további lyukak tátongtak. A hihetetlen erőről tanúbizonyságot tévő nagypapát 1000 GBP pénzbírsággal és több mint 2000 GBP kártérítéssel büntették, miután a helyi önkormányzat tisztviselői kivizsgálták a bérlője lakásán történt „meglehetősen szokatlan” támadást és annak körülményeit.

Féktelen tombolása közepette a WC-t is kitépte a falból egy landlord a bérleti díj miatt Nagy-Britanniában 4

Kermode ellen az önkormányzat tisztviselői eljárást indítottak, mert törvénytelenül kilakoltatott és zaklatott egy albérlőt. A bíróság szerint az elkövetett „felháborító” bűncselekmények közé tartozik, hogy behatolt valakinek az otthonába, és elvitt onnan bizonyos tárgyakat.

Kermode, a flintshire-i Hawardenből, 30 éve főbérlő már, de most a számlák és bérleti díjak körül kialakult heves vita közepette nem bírta kontrollálni indulatait. Az 1977-es kilakoltatási törvény értelmében a helyi Bíróságon a vádlott az ellene felhozott vádak közül egyet ismert el.

Kermode életkorát enyhítő körülményként vették figyelembe, valamint azt, hogy nem volt korábban elítélve, és az első adandó alkalommal bűnösnek vallotta magát. Ennek ellenére 1000 GBP pénzbírságot, 100 GBP pótdíjat, és több mint 2600 GBP kártérítést kell kifizetnie és mindezt 28 napon belül.

Féktelen tombolása közepette a WC-t is kitépte a falból egy landlord a bérleti díj miatt Nagy-Britanniában 5

Christopher Bithell az önkormányzattól azt mondta: „Hiszünk abban, hogy mindenkinek joga van egy jó állapotú, meleg és biztonságos otthonban élni. Míg a rossz lakáskörülmények egészségügyi hatásait tanácsadás és pénzügyi segítség kombinációjával csökkenteni kívánjuk, időnként olyan súlyos ügyekkel is foglalkozunk, ahol büntetőeljárásra van szükség.”

„Ez a sikeres eljárás egyértelmű üzenetet küld a főbérlőknek, hogy Flintshire megyei önkormányzata mindent megtesz, hogy megvédje lakóit a jogellenes kilakoltatástól és zaklatástól.”

A bíróság úgy értesült, hogy azóta a férfi lánya átvette a bérlemények ügyeinek intézését.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után