Ezrek rekedtek az autóikban az M62-es autópályán éjszakára a hóvihar miatt Angliában 1

A heves havazás és az erős szél miatt az autópályákon a forgalom egyik napról a másikra sok helyen szinte teljesen megállt, és autósok ezrei ragadtak az autójukban a fagyos téli időjárási körülmények közepette.

Ezrek rekedtek az autóikban az M62-es autópályán éjszakára a hóvihar miatt Angliában 3

A Larisa vihar ma ismét viharokkal és hóviharokkal sújtja az Egyesült Királyság egyes részeit, miközben folytatódik az egész héten tartó hideg idő. A meteorológiai intézet három borostyánsárga figyelmeztetést adott ki Anglia északi részén, Midlands területén, Észak-Walesben és Észak-Írországban, ahol „jelentős fennakadások” várhatók az utakon, a vasutakon és áramkimaradásokra is lehet számítani.

A hó miatt négy sárga figyelmeztetés is érvényben van ami az ország többi részének a nagyját lefedi, kivéve Délkelet-Angliát és Nyugat-Skóciát. Alex Burkill, a Met Office meteorológusa szerint a legrosszabb időjárás Wales északnyugati részén és Anglia északi részén várható, ahol „akár 50 mérföld/órás széllökések” is párosulhatnak „30-40 centiméteres hóval”.

Burkill úr azt mondta: „A heves hó és a vihar kombinációja miatt valószínű, hogy hóviharokat is látunk majd, ami extra veszélyeket okoz az utakon. A borostyánsárga figyelmeztetésekkel lefedett területeken nagyon viszontagságos időjárási körülmények lesznek. Ha lehet, aki csak teheti kerülje az utazást mostanában – de ha mindenképp menni kell, készüljünk arra, hogy az utazások jóval tovább tarthatnak a megszokottnál.”

Ezrek rekedtek az autóikban az M62-es autópályán éjszakára a hóvihar miatt Angliában 4

Leállt a forgalom az M62-esen pénteken a hajnali órákban a térségben havazás miatt. A National Highways ezt írta: egy ponton a torlódások az M62-es úton keleti irányban, Rochdale és Saddleworth között körülbelül nyolc mérföldes hosszúságúra nyúltak.

Kelly-Marie Prentice hat órán át volt beragadva a dugóba az autópályán, és azt mondta a Sky Newsnak, hogy „rengeteg” más jármű volt még ott az övén kívül.

„Igyekeztünk a lehető legjobb hangulatban tartani magunkat, és nem gondolni arra, hogy vécére kell mennünk vagy inni kellene. Csak próbáltunk pozitívak maradni, és reméltük, hogy mindenki biztonságban van.”

Walesben több utat lezártak, és „rendkívül nehéz vezetési körülményekre” figyelmeztettek az északi és középső területeken.

A National Highways péntek reggel nyolc óráig „súlyos időjárási riasztást” adott ki az északkeleti, északnyugati és középső régiókban, ahol arra figyelmeztették az autósokat, hogy ne vezessenek, hacsak nem feltétlenül szükséges.

Ezrek rekedtek az autóikban az M62-es autópályán éjszakára a hóvihar miatt Angliában 5

Az East Midlands repülőtér pedig a heves havazás miatt ideiglenesen lezárta a kifutópályát.

Csütörtök éjszaka a hőmérséklet hasonló lesz, mint szerdán, amely az év leghidegebb éjszakája volt, mielőtt még hidegebb időjárási körülmények érkeznek péntek este. Burkill úr elmondta, hogy a skót felföld egyes részein -17 fokot is mérhetnek, azok után, hogy most mértek ott -16C-ot.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után