Döbbenetes pillanatok! Elszabadult a pokol egy tüntetés közben egy migráns hotel előtt Angliában 1

Három embert letartóztattak, miután „abszolút megdöbbentő” erőszakos jelenetek bontakoztak ki egy szélsőjobboldali tüntetés során egy migránsoknak otthont adó szálloda előtt Angliában.

Döbbenetes pillanatok! Elszabadult a pokol egy tüntetés közben egy migráns hotel előtt Angliában 3

Az aktivisták tegnap este a Knowsley területén található Prescotban fellelhető Suites Hotel előtt gyülekeztek, hogy demonstráljanak az ott elszállásolt és tartózkodó migránsok ellen. Ezután szó szerint elszabadult a pokol, röviddel azt követően, hogy egy ellentüntetés alakult ki. A közösségi médiában futótűzként terjedő felvételeken többek közt egy felgyújtott rendőrautó is látható.

Az őrizetbe vetteket erőszakos garázdaság gyanúja miatt tartóztatták le, amelyet követően a helyi rendőrkapitányságra vitték őket kihallgatásra.

Az eseményeket nyilvánvalóan egy a közösségi médiában terjedő videó indította be, amelyen egy 25 éves férfi egy 15 éves lánnyal beszélget.

Döbbenetes pillanatok! Elszabadult a pokol egy tüntetés közben egy migráns hotel előtt Angliában 4

A felvételen néhány tüntető is látható, amint káromkodnak és kiabálnak és mindenféle nevekkel illetik a szállodában elszállásolt migránsokat, majd panaszkodnak, hogy a rendőrség „meg ráadásul még védi őket”.

Állítólag szórólapok segítségével szervezték meg és adták a környékbeliek tudtára hogy  demonstrációt fognak tartani, amin ez állt: „Ötcsillagos szállodák a migránsoknak, miközben a britek meg megfagynak”.

Döbbenetes pillanatok! Elszabadult a pokol egy tüntetés közben egy migráns hotel előtt Angliában 5

A munkáspárt egyik képviselője a következőket nyilatkozta a történtek kapcsán: „Ha szabálysértést követtek el, a rendőrségnek megfelelő eljárás keretében kell kezelnie azt. Emellett a menekültekről szóló félretájékoztatás valótlan, és olyan képet akar festeni, amely egyáltalán nem tükrözi a valóságot.”

A Care4Calais menekültekkel foglalkozó jótékonysági szervezet alapítója, Clare Moseley elmondta, hogy ő is azon 100-120 migránspárti ember közé tartozik, akik a tüntetés miatt érkeztek a helyszínre, hogy kifejezzék támogatásukat a menedékkérők irányába.

Döbbenetes pillanatok! Elszabadult a pokol egy tüntetés közben egy migráns hotel előtt Angliában 6

Azt mondta: „Megpróbálok kapcsolatba lépni néhány szerencsétlen sorsú emberrel abban a szállodában, el sem tudom képzelni, mennyire megijedhettek. Olyan volt, mint egy háborús övezet.”

Döbbenetes pillanatok! Elszabadult a pokol egy tüntetés közben egy migráns hotel előtt Angliában 7

Merseyside rendőrparancsnoka, Emily Spurrell a Twitteren ezt írta: „Teljesen megdöbbentő és aggasztó erőszakos jelenetek Knowsleyben ma este. Teljesen elfogadhatatlan viselkedés, amely veszélybe sodorja a rendőröket és a nyilvánosság tagjait. Szorosan figyelemmel kísérem a helyzet alakulását. Az ilyesmire nincs semmi mentség.”

Döbbenetes pillanatok! Elszabadult a pokol egy tüntetés közben egy migráns hotel előtt Angliában 8

Paul White rendőrfőkapitány-helyettes pedig ezt nyilatkozta: „Mindig tiszteletben tartjuk a tüntetés jogát, ha békés, de a ma esti jelenetek teljesen elfogadhatatlanok voltak, veszélybe sodorva a jelenlévőket, a rendőrtiszteinket és a közösséget. Szerencsére eddig nem érkezett bejelentés komolyabb sérülésekről, de szégyenletes dolog, hogy a rendőrautókat így megrongálták a rendőröket pedig veszélybe sodorták a szolgálatuk teljesítése közben.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után