A legrosszabb és a legjobb mobilszolgáltatók Nagy-Britanniában 2019-ben: országos felmérés, érdemes megnézni 1

A Which által készített országos közvéleménykutatás eredményéből kiderült, hogy a szigetországban a lakosság melyik szolgáltatót kedveli a legjobban és a legkevésbé. A lista legalján, idén is, ugyanúgy mint az elmúlt néhány évben, a Vodafone végzett.

A lista alján levő másik két cég, akivel a legtöbb ügyfél volt elégedetlen, az EE és az O2 voltak. A lista élén pedig Giffgaff neve szerepelt, míg a második és a harmadik helyezett a Utility Warehouse és a Plusnet Mobile voltak.

A legrosszabb és a legjobb mobilszolgáltatók Nagy-Britanniában 2019-ben: országos felmérés, érdemes megnézni 3

A Which elemzéséből az is kiderült, hogy a két legfontosabb szempont az ügyfelek számára az ügyfélszolgálat milyensége, valamint az ár érték arány voltak. Az elemzés publikálása után a Vodafone azt reagálta, hogy rendkívül sajnálja, hogy a kérdőívet kitöltők elégedetlenek a szolgáltatásukkal. Egy ezt követően kiadott közleményben többek közt azt írták, hogy: „Nagyon kemény dolgozunk azért, hogy megértsük, mi az ügyfelek problémája, és hogy mi az amit tennünk kéne.”

A közvéleménykutatás nem olyan régen, 2019 februárja során zajlott le és összesen több, mint 6000 ember véleményét kérdezték meg, hogy a minta elég nagy legyen ahhoz, hogy jól reprezentálja a lakosság egészének véleményét. A felmérésből kiderült, hogy a Vodafone ügyfelei közül igen sokan értékelték 1 csillagosra a cég ügyfélszolgálatát, a technikai segítségnyújtást, és az ár érték arányt is. Nagyjából minden ötödik ember nyilatkozta azt a Vodafoneról, hogy az ügyfélszolgálat úgy általában gyenge minőségű szolgáltatást nyújt. Sokan kiemelték itt a panaszkezelést is mint problémás területet.

A legrosszabb és a legjobb mobilszolgáltatók Nagy-Britanniában 2019-ben: országos felmérés, érdemes megnézni 4

Az O2 esetében mindössze az ügyfelek 10%-a mondta azt, hogy a szolgáltatás ár érték arányban gyenge minőségű, az EE-nél pedig az egyik szembetűnő adat az volt, hogy mindössze 27% értékelte az ügyfélszolgálatukat kiválóra.

Az EE szóvivője azzal védekezett, hogy: „Térerő tekintetében mi vagyunk a lista legtetején Nagy-Britanniában, amit az Ofcom és a RootMetrics független elemzései is alátámasztanak. Az Ofcom legutóbbi adatai szerint ráadásul mi vagyunk azok is, akik a legkevesebb panasz bejelentést kapják az iparágban. Mindeközben pedig rengeteget költünk arra, hogy az ország legjobb ügyfélszolgálatával rendelkezzünk.”

A lista tetején végző Giffgaffről a legtöbb ügyfél azt nyilatkozta, hogy kiváló minőségű szolgáltatást kapsz a pénzedért, és hogy ajánlanák a barátaiknak vagy családtagjaiknak. Hozzájuk képest a négy nagy cég (EE, O2, Vodafone és Three) árai a sim kártyás ajánlatok körében átlagosan 31%-kal voltak drágábbak. A szerződéses ajánlatok körében pedig iPhone XS-t a 4 nagy cégnél átlagosan 18%-kal (£10.11) drágábban hozhatjuk csak el, míg egy Samsung Galaxy S10-nél ez a különbség átlagosan 6% (£3.22).

Ezek az eredmények tehát azt mutatják, hogy amennyiben úgy érezzük, hogy egy kicsit magas a telefonszámlánk, lehet, hogy érdemes körülnézni a piacon, mert egész jó esély van rá, hogy találunk olcsóbb megoldást. Pláne, ha a Vodafonenál vagyunk…      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után