Eltörölhetik a sebességkorlátozást az autópályákon Nagy-Britanniában 1

Liz Truss azt nyilatkozta, kész fontolóra venni a törvényes sebességkorlátozások megszüntetését az autópályákon a szigetország területén.

Eltörölhetik a sebességkorlátozást az autópályákon Nagy-Britanniában 3

Az új miniszterelnök nem olyan rég azt is kijelentette emellett, hogy leállítaná az intelligens autópályák bevezetését – kudarcba fulladt kísérletnek minősítve azt. Liz Truss a hónap elején tartott egyik beszédében felvetette a német típusú sebességkorlátozás-mentes autópályák lehetőségét az Egyesült Királyságban.

Becslések szerint csak 2021-ben 27 300 ember halt meg vagy sérült meg súlyosan a brit autópályákon – ez egyébként 13%-os csökkenést jelent a 2017-2019-es átlaghoz képest, derült ki a kormány adataiból.

A brit autópályákon jelenleg 70 mérföld/óra a sebességhatár, bár egyes autópályákon ennél is alacsonyabb a maximális sebesség, amivel haladni lehet rajtuk. Truss a miniszterelnöki posztért folytatott kampánykörútjának utolsó állomásán beszélve nem volt hajlandó válaszolni arra, hogy módosítja-e a sebességkorlátozást kötelezőről ajánlottra, de azt mondta, hogy “megvizsgálja” majd ezt a lehetőséget is.

A konzervatív párt tagjainak azt mondta az LBC rendezvényen: “Teljesen úgy gondolom, hogy felül kell vizsgálnunk [az intelligens autópályákat], és a lehető leghamarabb meg kell szüntetni őket, ha nem működnek, és minden bizonyítékom arra utal, hogy ez így van.”

„A sebességkorlátozásokkal kapcsolatban ismét csak azt tudom mondani, hogy felül kell vizsgálni. Nem tudok pontos választ adni a kérdésekre, de úgy gondolom, hogy az intelligens autópályákkal kapcsolatos kísérlet nem működött.”

Arra a kérdésre, hogy megerősíti-e, hogy leállítaná az intelligens autópályákat, Truss egyértelműen azt felelte: Igen.

A jelenlévők közül az egyik személy az eredeti kérdésében bírálta az intelligens autópályákat, és azt mondta, hogy „időnként nagyon alacsony sebességkorlátot tesznek kötelezővé az adott útszakaszon haladók számára, a szükségesnél jóval alacsonyabbat”. Javasolta, hogy minden autópályán állítsák vissza a leállósávokat, és tegyék tájékoztató jellegűvé a sebességkorlátozást.

A kampányolók úgy vélik, hogy az embereknek el szabadna dönteniük, hogy szerintük milyen sebességgel tudnak biztonságosan közlekedni az autópályákon, és azt állítják, hogy ez javítaná a haladási sebességet.

A National Highways 60 mérföld/órás sebességhatárt is kipróbált már a légszennyezés csökkentése érdekében, miközben a közlekedésbiztonsági szakértők sem szeretnék, hogy az emberek gyorsabban vezessenek a most megengedettnél.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után