Végre itt egy olyan metrótérkép, ami sokkal valósághűbb az eddigieknél és a tényleges méretarányos távot mutatja a londoni metró állomásai közt.

tubemap

A térkép, ami a TfL (Transport for London) jóvoltából készült el, miután számtalan erre irányuló kérés volt már, földrajzilag helyesen mutatja, hogy Londont keresztül kasul behálózó metróvonalak miként szelik át a várost. Valójában már korábban elkészült, de valamilyen okból csak most kapott igazán nagy figyelmet a közösségi médiában. A térkép teljes változatát itt találjátok.

A metróvonalak mellett a térképen számos vasútvonal is fel van tüntetve, sőt a még csak tervben lévő új Crossrail-es vonalat is berajzolták rá.

A jelenleg is használatban lévő és elterjedt tube térkép nem tükrözi jól az egyes megállók közti távolságot, ami esetenként megtévesztő lehet, főleg, ha valaki úgy gondolja, hogy majd egyszerűen csak átsétál a másikhoz, ha végzett a dolgával. A korábbi térképnek egyébként több ötletes változata is elkészült, amiket meg is mutatunk.

Londoni metrótérkép, ami megmutatja, hogy az egyes megállók hány perc gyaloglásra vannak egymástól:

walklondonmap0807

Londoni metrótérkép, ami megmutatja, hogy mennyi kalóriát égetünk el az egyes megállók közti sétálás során:

underground_map

Londonban pénteken és szombaton éjjel is járni fognak a metrók. Ez a szolgáltatás szeptember 12-én indult volna, de elhalasztották, mivel vita volt a metró alkalmazottai és a vezetőség közt, de ezt már mindenki tudja, mivel a sztrájkok az elmúlt két hónapban valószínűleg senki figyelmét nem kerülték el. Ettől függetlenül az éjszakai metróról is találtok oldalunkon részletesebb információt, és térképet.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 10,000 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/london-tube-map-shows-the-real-distance-between-stations-a2948251.html