Elképesztő, újra beindult a pánikvásárlás Angliában 1

A szupermarketek polcait Anglia szerte számos helyen lecsupaszították, a második országos szintű lezárás előtti utolsó hétvége “alkalmából”.

Elképesztő, újra beindult a pánikvásárlás Angliában 3

Kígyózó sorokat és rogyásig megpakolt bevásárlókocsikat lehetett látni vasárnap az ország szinte minden területén található üzletekben, ugyanis a pánikvásárlók újból elkezdtek felkészülni a legrosszabbra. A kiskereskedők arra szólították fel a vásárlókat, hogy fogják vissza magukat és gondoljanak másokra is, illetve hangsúlyozták, hogy a csütörtökön hatályba lépő új korlátozások előtt nincs szükség arra, hogy a fel üzletet hazavigyék.

A 2. országos lezárás alatt az élelmiszerboltok, szupermarketek, kertészeti központok és bizonyos egyéb alapvető árukat és szolgáltatásokat kínáló kiskereskedők nyitva maradhatnak. Az éttermeknek, bároknak, kocsmáknak és a „nem alapvető fontosságú termékeket áruló” üzleteknek azonban be kell zárniuk.

Elképesztő, újra beindult a pánikvásárlás Angliában 4

Több száz vásárló sorakozott fel vasárnap reggel a Leicester-i Costco előtt, alig néhány órával azután, hogy a miniszterelnök azt mondta a Nagy-Britanniában élőknek, hogy ha egy mód van rá, „maradjanak otthon” december 2-ig.

Eközben kanyargó sorban várakozó embertömeg sorakozott fel az IKEA előtt, a nyugat-yorkshire-i Batley-ban is, akik szintén igyekeztek mindent gyorsan megvenni, mielőtt egy teljes hónapra bezárna.

Elképesztő, újra beindult a pánikvásárlás Angliában 5

A Sainsbury-ben Weston-super-Mare-ban a polcok, ahol a WC papír volt korábban, üresen tátongtak, a tavaszi első országos lockdown során megörökített jelenetek fájdalmas visszhangjaként.

Elképesztő, újra beindult a pánikvásárlás Angliában 6

„Erre nincs semmi szükség. Vásárolhattok a helyi üzletekben és piacokon is, vagy online, amit másnap ki is szállítanak.” – írta az egyik frusztrált vásárló twitteren.

„10:40-kor értem ide és már tele volt, pedig az áruház 10:30-kor nyitott. A sornak a vége nem is látszik. Hát senki nem jegyezte meg hogy a pánikvásárlás csak egy csomó kidobott élelmiszerhez vezet???” – írta egy másik szomorú vásárló, aki Poole területén az egyik Asdaban várta, hogy sorra kerüljön.

Számtalan fotó készült, amiken emberek indokolatlan mennyiségű WC papírral, liszttel és egyéb termékkel felpakolva állnak a vegtelen hosszú sorokban vagy amint épp rogyásig pakolják a kocsijuk csomagtartóját. Úgy tűnik rengetegen vannak, akik semmit nem tanultak az előző ilyen szituációból.     Forrás

Megosztás