Elképesztő mennyiség, több millió korsó sör megy kárba a lockdown miatt Angliában 1

A kocsmák és a független sörfőzők arra figyelmeztettek, hogy egyáltalán nem biztos, hogy túlélik a karácsonyt a “rendkívül káros” kormányzati politika miatt, aminek köszönhetően kénytelenek lesznek sok millió pint jó sört kidobni.

Elképesztő mennyiség, több millió korsó sör megy kárba a lockdown miatt Angliában 3

Amellett, hogy csütörtöktől elrendelte a kocsmák bezárását, a brit kormány azt is megtiltotta számukra, hogy elvitelre árulhassanak alkoholos italokat, amely opció az ipar számára az első lockdown ideje alatt egyfajta mentőövnek számított. A kis sörfőzők eladásai 82 százalékot estek vissza, mivel a kocsmák március 23. és július 4. között kénytelenek voltak bezárni. Eközben a szupermarketekben az alkohol értékesítés szárnyalt, ugyanis a vásárlók ezekről a helyekről szerezték be, amit korábban a pubokban locsoltak magukba.

A legfrissebb korlátozásokról mindössze öt nappal azok bevezetése előtt értesítették a kocsmákat és a sörfőzdéket, amelyeknek így elképesztő mennyiségű sört kell kidobniuk. Becslések szerint összesen nagyjából 70 millió korsóval dobtak el az első lezárás során.

„Az alkohol megvásárolhatósága elvitelre számos kocsma, és különösen a sörfőzdék számára életmentő volt az első lockdown idején. Megdöbbentő és hihetetlenül nagy károkat okozó döntés elvenni ezt a lehetőséget, különösen úgy, hogy közben más vállalkozások, például a szupermarketek folytathatják az alkohol értékesítését. “- mondta Nik Antona, a Real Ale (Camra) kampányának országos elnöke.

A kocsmák és sörfőzdék egész sora hatalmas veszteségekről számolt be, és ez a döntés csak növeli az esélyét annak, hogy egy csomó pubnak végleg be kell majd zárnia. Az egész iparág arra szólította fel a kormányt, hogy gondolják újra eme döntésüket.

Jonathan Neame, a Shepherd Neame sörfőzde vezérigazgatója elmondta, hogy az új intézkedések “lélekrombolóak”. A Today programban arról is beszélt, hogy a vendéglátóipar bizalma a kormány irányába gyakorlatilag egyenlő mostanra a nullával.

Josh Jepson (29), a Kék Méhecske sörfőzde társtulajdonosa és a sheffieldi Kelham Island Tavern landlordja elmondta, hogy a legújabb intézkedések olyanok az iparágban tevékenykedőknek mint egy pofán rúgás.

„A csapolt sörnek véges élettartama van, és az eladása megakadályozná, hogy kárba menjen, és emellett a kocsmák és sörfőzdék számára lehetővé tenné, hogy valamilyen minimális bevételük lehessen. Megtiltani, hogy eladják, őszintén szólva egy jó nagy pofán rúgásnak tűnik. És igazságtalan is, tekintve hogy a kocsmák mindent megtettek annak érdekében, hogy Covid biztosak legyenek.”   Forrás

Megosztás