Több ezer ember szorult a metró aluljárón kívülre csütörtök este London belvárosában, az Oxford Circus megállónál.

13oxfordcircus0603a

Hihetetlen képek készültek az utcán torlódó tömegről, akiknek a nagy része csak haza szeretett volna jutni, de egy meghibásodott metrószerelvény keresztbe húzta a számításaikat.

Ez egy újabb bizonyítéka annak, hogy a londoni tömegközlekedést sürgősen meg kellene reformálni.

Több ezren torlódtak fel az Oxfod Circus metrómegálló környékén, az utcákon, miután az állomás személyzete a bejáratokat lezárni kényszerült, a benti veszélyes mértékű túlzsúfoltság elkerülése érdekében.

OxfordCircus

A TfL a káosz kitörése előtt nem sokkal a „semmi extra” jelzővel illette a helyzet állását. Nem sokkal később nyilvánosan kértek bocsánatot a nyilvánvalóan nem kis közfelháborodást keltő malőr miatt.

Az állomáson egyébként naponta átlagosan 125,000 ember halad keresztül, ezzel a főváros negyedik legforgalmasabb megállójává téve a helyet.

Több helyen is lökdösődés, és veszekedés tört ki a végletekig összepréselődött embermassza különböző pontjain.

„Olyan volt, mint mikor a Harrods egy nagyobb akciót hirdet meg.” – nyilatkozta Dr. Glenys Jones.

17437_Overcrowding-Oxford-Circus

A lökdösődés akkor kezdődött, amikor feltehetően egy szerelvény érkezése miatt újabb embereket engedtek be a kapun, és mindenki tolakodva próbált a többiek elé jutni.

„Eddig még ennyire rossz a helyzet sosem volt.” – nyilatkozta az ITV egyik munkatársa.

„Elképesztő, hogy ilyen káoszt okoz, ha tönkremegy egy metrókocsi. Ez is jól mutatja, hogy a tömegközlekedés állapota elérte azt a pontot, ahol már muszáj tenni valamit.” – mondta a szemközti üzletben dolgozó biztonsági őr.

Vicces, hogy alig két napja volt hasonló káosz London Bridge megállónál, ahol az emberek az oyster kapukon átugrálva menekültek a tömegből. A TfL hivatalos közleményben kért bocsánatot mindenkitől, aki érintett volt a késésekben és részese volt a tömegnyomornak. Kíváncsian várjuk azok sztorijait, akik személyesen is ott voltak a helyszínen!

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/commuters-face-scrum-at-oxford-circus-station-amid-fears-capitals-transport-network-is-at-breaking-point-10089779.html