Elképesztő sebességgel gyűlnek a szavazatok, már közel 1 millió ember követeli a parlamenti választásokat Nagy-Britanniában 1

Liz Truss lemondását követően tömegesen kezdtek el az emberek aláírni egy e-petíciót, amely azonnali általános választásokat követel, és a szavazatok/aláírások száma mostanra meghaladta a 830 000-et is.

Elképesztő sebességgel gyűlnek a szavazatok, már közel 1 millió ember követeli a parlamenti választásokat Nagy-Britanniában 3

A kormány honlapjára idén nyáron felkerült petíció egészen mostanáig relatíve kevés figyelmet kapott, mígnem a szeptemberi katasztrofális „miniköltségvetés” után hirtelen túllépte a 100 ezres határt. A képviselők emiatt kénytelenek voltak megvitatni a kérdést, és hétfőn egy 90 perces vitát tartottak az alsóházban.

A petíciót övező hírverés és a miniszterelnök lemondása néhány nap alatt 100 000-ről 500 000-re emelte az aláírások számát, így ez az egyik legnépszerűbb petíció, amely valaha is megjelent a parlament.uk weboldalon.

A főszervező, Darrin Charlesworth ezt mondta: „Példátlan a káosz, amely az Egyesült Királyság kormányát övezi. Több mint 40 miniszter mondott le, és vezetés nélkül hagyta a minisztériumokat a megélhetési költségek, az energia- és az éghajlati válság közepette. A háború dúl Ukrajnában; az Észak-Írországi Protokoll tovább rontotta kapcsolatunkat Európával; recesszió van; sőt maga az Egyesült Királyság is megszűnhet létezni, mivel Skócia függetlenségre törekszik.”

„Ez a legnagyobb kihívás, amelyet életünk során eddig átéltünk. Hadd döntsék el az emberek, hogy ki vezet át minket ezen a zűrzavaron.”

Az indítványt a Munkáspárt képviselői támogatták, és mára a párt mellett a legtöbb nagyobb ellenzéki csoport is osztja a véleményt. Keir Starmer, a munkáspárt vezetője szerint a Downing Street-i káosz azt mutatja, hogy a tory pártnak „nincs már mandátuma a kormányzásra”.

„12 éves tory kudarc után a britek sokkal jobbat érdemelnek, mint a káosz forgóajtaja. Az elmúlt néhány évben a toryk rekordmagas adókat állítottak fel, tönkretették intézményeinket, és megélhetési válságot idéztek elő.

„Most annyira összeomlott a gazdaság, hogy az embereknek havi 500 font pluszt kell fizetniük jelzáloghitelük után. Az okozott károk kijavítása évekbe fog telni…”

A kormány szeptemberben válaszolt a petícióra, és azt mondta: „Az Egyesült Királyság parlamentáris demokrácia, és a Konzervatív Párt továbbra is a többségben lévő párt. A miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy lehetőséget és jólétet biztosít minden embernek és a jövő generációinak.”

A parlamenti szabályzat nem kötelezi a petíció követeléseinek további meghallgatását, függetlenül attól, hogy milyen magasra emelkedik az aláírások száma. Hacsak a kormány nem veszít el egy bizalmatlansági szavazást, a következő miniszterelnököt a tory párt tagjai választják meg.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után