99p -ért osztogatja a sört a Wetherspoons a pubjaiban 1

A Wetherspoons egy négy napos szuper akciót indított, melynek keretein belül a csapolt söreit kevesebb, mint 1 fontért ihatja mindenki, ameddig a készlet tart, vagy ameddig a lockdown el nem kezdődik.

99p -ért osztogatja a sört a Wetherspoons a pubjaiban 3

Mindössze két nap maradt hátra az akcióból, ugyanis ennyi van hátra a második országos szintű lezárás kezdetéig Angliában. A kocsmáknak, puboknak, éttermeknek és sok sok más vállalkozásnak is legalább egy hónapra be kell zárnia szerda este 10 órakor.  A lockdown 2.0 további részleteit itt olvashatjátok bővebben.

A brit kormány rendelete szerint a pubok még csak elvitelre sem árusíthatnak alkoholos italokat, ami óriási érvágás és ezzel azt a lehetőséget is elveszik tőlük, hogy mentsék a menthetőt… már ha van olyan. Ezen az egész vendéglátóipar ki is akadt, de egyelőre nagyon mást nem tudnak csinálni, mint kérlelni Boris Johnsont és díyzes kompániáját, hogy gondolják újra a dolgot. Mindeközben a szupermarketek dörzsölgetik a tenyerüket, ugyanis minden elköltött penny, ami a kocsmák pénztárgépében landolt volna, most az ő zsebükben landol majd.

„A négyhetes lezárás előtt az elképesztő mennyiségű sör elpazarolása helyett inkább pintenként 99p-re csökkentettük az árakat.” – olvasható a cég hirdetésein. Eddie Gershon a vállalat szóvivője elmondta, hogy „minden korsó sört amit nem sikerül eladni, ki kell hajítanunk. Hozzátette azt is, hogy „mégiscsak jobb ha az emberek ilyen szuper áron élvezhetik a jó söröket, mint ha mind kárba menne”.

Az akció egész Anglia területén az összes Wtherspoonsban él, és kizárólag a csapolt Ale-ekre vonatkozik. Az üveges termékek nem fognak megromlani a lockdown ideje alatt…. Feltéve, hogy csak 1 hónapig tart…

Természetesen a távolságtartása vonatkozó szabályok és egyéb intézkedések továbbra is be lesznek tartatva, így a helyek befogadóképessége limitált lesz.

A vendéglátóipar már így is óriási veszteségeket kellett, hogy elkönyveljen az első hullámnak köszönhetően. A becslések szerint 2020-ban a második negyedévben durván 30 milliárd fontos árbevétel csökkenés volt tapasztalható a szektorban. A múlt hónapban a Wetherspoon alapítója, Tim Martin nyilvánosságra hozta, hogy a vállalat 36 éves története során először volt veszteséges.   Forrás

Megosztás