Elképesztő embertömeg: 1 millióan London utcáin a Brexit miatt – a tegnapi tüntetés képekben 1

Hihetetlen mennyiségű tüntető vonult végig London utcáin a szombati nap folyamán. A “Put it to the people” névre elkeresztelt tüntetésen, ami a Brexit elleni legújabb nagyszabású rendezvény volt, a becslések szerint durván 1 millióan  vettek részt összesen.

A brit történelem egyik legnagyobb tüntetésén azért vonult utcára ilyen sok ember, hogy kiharcoljanak egy új népszavazást a kilépést illetően, és hogy legyen tényleges beleszólásuk abba, hogy mi is legyen ennek az egyre növekvő káosznak a lezárása.

Elképesztő embertömeg: 1 millióan London utcáin a Brexit miatt – a tegnapi tüntetés képekben 3

London belvárosának utcái tömve voltak emberekkel az ország minden szegletéből, akik arra próbálták ezzel a lépéssel sarkallni a politikusokat, így a kilépés új határideje előtt bő három héttel, hogy adják vissza a hatalmat és a döntés jogát ebben a kérdésben a népnek.

Elképesztő légi felvétel arról, mekkora tömeg volt a belvárosban

Számos képviselő tartott beszédet a tömeg előtt a délutáni órák folyamán. Tom Watson például, a munkáspártból Theresa May, miniszterelnökhöz szólt beszédének egyik részében, mondván hogy: “Nézzen ki az ablakon miniszterelnök asszony! Húzza el a függönyt vagy csak kapcsolja be a TV-t. Itt vagyunk.”

Elképesztő embertömeg: 1 millióan London utcáin a Brexit miatt – a tegnapi tüntetés képekben 4

Az eddigi legnagyobbnak tartott tüntetés Londonban az iraki háború elleni felvonulás volt még 2003-ban, amiről úgy tartják, hogy a megjelenők száma valahol 750 ezer és 2 millió közt lehetett, de nincsenek pontos adatok. A mostani tüntetés tehát közel ugyanakkora embertömeget mozgósított.

Elképesztő embertömeg: 1 millióan London utcáin a Brexit miatt – a tegnapi tüntetés képekben 5

A brit főváros polgármestere, Sadiq Khan arra használta fel a beszédét a tüntető tömeg előtt, hogy arra szólítsa fel a kormányt, hogy az 50. cikkelyt vonják vissza, és ne legyen kilépés: “A brit nép nem arra szavazott, hogy a kormány a jövőjükkel hazardírozzon, és a brit nép arra a nemzeti méreteket öltő rémálomra sem szavazott, ami az utóbbi két évben testet öltött.”

Elképesztő embertömeg: 1 millióan London utcáin a Brexit miatt – a tegnapi tüntetés képekben 6

Összesen öt különböző párt képviselői mondtak beszédet a nap folyamán, plusz a független parlamenti csoportból Anna Soubry. Mind arra kérték (többek közt) a képviselőtársaikat, hogy bármilyen olyan kezdeményezést, ami lehetőséget ad egy új népszavazásra a kilépésről, támogassanak és helyezzék az embereket és az országot a pártjaik érdekei elé.

Elképesztő embertömeg: 1 millióan London utcáin a Brexit miatt – a tegnapi tüntetés képekben 7

Elképesztő embertömeg: 1 millióan London utcáin a Brexit miatt – a tegnapi tüntetés képekben 8

Az egyik leglátványosabb jelenet az volt a tüntetésen, amikor egy hatalmas feliratot bontottak ki, és tartották a fejük fölé több százan, amin David Davis volt Brexit miniszter egy korábbi twitter posztja volt olvasható, mely szerint: “Ha egy demokrácia többé nem képes a változtatásra, akkor az nem is demokrácia többé.”

Elképesztő embertömeg: 1 millióan London utcáin a Brexit miatt – a tegnapi tüntetés képekben 9

Mindeközben a Brexit leállítását és az 50. cikkely visszavonását követelő petíció minden idők legnépszerűbb petíciója lett, ugyanis elképesztően sokan, már több, mint 4 és fél millióan írták alá. Ezt itt lehet megtekinteni.

Elképesztő embertömeg: 1 millióan London utcáin a Brexit miatt – a tegnapi tüntetés képekben 10

A miniszterelnöknek tehát igencsak nehéz hete lesz, és ki tudja mit hoz a harmadik parlamenti szavazás May Brexit tervezetéről…   Forrás

Megosztás