Éles 2. világháborús bombát találtak London belvárosában 1

London központjának nagy részét elkerítették, miután felfedeztek egy második világháborús robbanószerkezetet, így a közlekedés hamar kaotikus lett a brit főváros szívében csütörtök este.

c2jgixpwiaerjgd

A Waterloo és a Westminster hidakat is lezárták este 6 körül, mikor a bombát felfedezték, valamint a Victoria Rakpart egy részét is, ami már az egész este folyamán elkerítve maradt. Eközben kihívták a Királyi Haditengerészetet, akik az éjszaka folyamán eltávolították és hatástalanították a bombát. A westminsteri metrómegállót is evakuálták, és több, mint egy órán keresztül zárva maradt. A hidakat végül este fél 8 körül újra megnyitották.

A robbanószerkezetet a Temze folyóból emelték ki, miután a Victoria Rakpart közelében felfedezték, és közben rendőrségi erőket hívtak, hogy a környéket biztonsági szempontból biztosítsák.

c2jgxrqxuaifvyd

Michael Hutchinson a zsúfolt Westminster állomáson várakozott, amikor este 6 körül elkezdték őket evakuálni. A 26 éves marketingvezető a Standardnak elmondta: „A peronon álltunk, amikor bejelentették, hogy azonnal el kell hagynunk az állomást. Mindenki kiözönlött az utcákra, a hatóságok pedig terelték előre az embereket.”

„A vonatomra vártam, és pont, amikor megérkezett az állomásra, akkor jelentették be az evakuálást. Látni lehetett, ahogy a vezetőt felhívják, hogy ne is álljon meg, hanem menjen tovább. Mindenki egy kicsit ingerült, és frusztrált, de hát ilyen dolgok megtörténhetnek időnként. Kicsit sokkoló. Amikor ilyesmi történik az mindig aggodalmat kelt azért. A rendőrség szerint még eltarthat egy ideig, mielőtt a területet újra megnyitják.”

Egy közelben dolgozó nő hozzátette: „Éppen a parlament mellett sétáltunk el, amikor a rendőrség közölte, hogy ki kell üríteniük a területet. Hallottuk, ahogy az emberek valami bombáról beszélnek, és senki sem tudta igazán, mi történik. Mivel azt hittük, valami terrorizmussal kapcsolatos dolog történhetett, mindenki kicsit meg volt ijedve.”

bomba-london

„Csodás poszt apokaliptikus képek, ahogy a Waterloo híd gyaloghíddá avanzsál, köszönhetően egy második világháborús robbanószerkezetnek.” – írta Rebecca Needes twitteren.

John Kinson hozzáette: „Lezárták a Westminster hidat, pont, amikor rajta sétáltam – világháborús bomba került elő. Meglehetősen szürreális élmény.”

Az incidens nagy közlekedési káoszt okozott, a motorosokat is figyelmeztették, hogy kerüljék el a környéket. A Met Rendőrség szóvivőjének nyilatkozata szerint „További ideiglenes útzárak elképzelhetőek az éjszaka folyamán azért, hogy a helyzetet megfelelően kezelni tudjuk. Ezeknek a nagy része London központjában lehetséges.”    Forrás: Standard  Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után